Italie vakantie Toscane

Italie vakantie Toscane

Italie vakantie Toscane ! Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst is Italie een heerlijke vakantie bestemming, wanneer in het voorjaar de temperaturen al snel boven de 20 graden komen dan is Toscane een geliefde bestemming om vakantie te houden ! Zelf in november zijn de temperaturen zacht en nazomers !

Italie vakantie Toscane

Italie vakantie Toscane en de kust

Van het noordwesten bij La Spezia tot 50 kilometer voorbij Grosseto loopt de mooie kust van Toscane, de mooie en meestal rustige stranden zijn bijna allemaal zandstranden. Bijvoorbeeld tussen Livorno en San Vicenzo zijn hele mooie zandstranden, heel mooi en heel schoon. Castiglioncello, Cecina en Quercianella hebben mooie kusten en stranden !

Italie vakantie Toscane

Italie vakantie Toscane steden

De grotere en bekende steden in de regio Toscane zijn zeker een bezoek waard, Pisa, Livorno, Florence en Siena. Daarnaast zijn de minder bekende steden als Grosetto, Cortona, Lucca en Arezzo, zeker ook heel mooi ! In de regio bij Grosetto zijn mooie middeleeuwse stadjes die nog niet zo toeristisch zijn, Sorana, Pitigliano Arcidosso, Castel del Piano en Sovana zijn zeker een bezoek waard. San Gimignano een middeleeuws stadje net boven Siena heeft dertien torens die het gezicht van de stad domineren, in vroegere eeuwen waren hier diverse rijke families die elkaar confronteerden met mooie gebouwen en torens, met als resultaat dat er nu nog dertien van de 70 torens over zijn. Sinds 1990 staat het historisch centrum op de werelderfgoed lijst van Unesco. San Gimignano is het best bewaard gebleven middeleeuwse stadje in de Toscane.

Italie vakantie Toscane

Italie vakantie Toscane culinair

Wat betreft het eten en restaurant bezoek zou ik zeker naast de Franse keuken, ook de italiaanse keuken zien als een grote internationale keuken. De restaurants in Italie hebben dan ook alles te bieden wat voor een goede maaltijd nodig is. Zoek in kleine stadjes en dorpjes een leuk ogend restaurantje op en ga gewoon naar binnen, meestal is er rond de middag heel wat aanloop en die restauranjes kun je met een gerust hart binnen gaan. Zelf ben ik een liefhebber van zeevruchten en vis, dus in Toscane kun je dan goed terecht want de Middelandse Zee heeft op dat vlak heel wat te bieden, van mosselen tot grote garnalen en diverse vissen is alles aanwezig. Ken je de vis niet vraag dan of je ze mag zien, italiaanse koks zijn heel bedreven met hun werk en waarderen je interesse in hun product.

Italie vakantie Toscane

Italie vakantie Toscane bezienswaardigheden

In de streek oostelijk van Grosetto zijn veel warm water bronnen die een gezonde werking hebben voor lichaam en geest. Verder is aan de kust het Nationaal park De Maremma, dit is een schitterend natuurgebied wat deels moeras is, alwaar mooie vogels kunt spotten. Ook lopen hier wilde paarden herten en andere dieren. Wat meer oostelijk bij Piancastagnaio is een geothermische elektriciteitscentrale !

Italie vakantie Toscane

Voor de kust ligt het eiland Elba, Elba is het grootste eiland van de Toscaanse archipel ook het 3e grootste van Italie. Diverse gebouwen en monumenten herinneren aan Napoleon, Napoleon was verbannen naar dit eiland. Het eiland Elba is een oase van rust en heeft mooie stranden, mooie natuur en een flinke jachthaven.

Ook het schiereiland Monte Argentario is een mooie bestemming, de koninklijke familie heeft hier een vakantiehuis !

Bron : http://vakantie2014.com/italie-vakantie-toscane/

Plaats een reactie