Google Chrome of IE beter: mijn ervaringen met Google Chrome en IE Internet Explorer

Is Google Chrome beter of is IE, in dit artikel schrijf ik mijn eigen ervaringen. Doordat ik dit artikel regelmatig update staan mijn nieuwste ervaringen ook in dit verhaal, de laatste update staat altijd onderaan.

Google Chroome

Google Chrome of IE beter: mijn ervaringen met Google Chrome en IE Internet Explorer

IE (Internet Explorer) was jarenlang mijn enige browser, maar ik werd de laatste tijd ontevreden omdat het als er meerdere tabbladen open waren heel langzaam ging en ik de tabbladen soms ook moest sluiten omdat die dan gewoon geen reactie meer gaven, en zelfs het openen van deze browser ging steeds langzamer. Toen heb ik hierover met enige bekenden gesproken en naar aanleiding daarvan heb ik toen besloten om Google Chrome erbij te nemen, ik ben vrij conservatief en hou dan ook niet echt van veranderingen, maar na te hebben afgewacht of alles weer goed werkte ben ik tot het besluit gekomen dat het voor mij toch beter is om Google Chrome erbij te nemen.

Nu heb ik ze allebei Google Chrome en Internet Explorer

Ik heb nu beide browsers, Google Chrome en Internet Explorer en naar mijn mening is Google Chrome voor veel dingen beter te gebruiken dan Internet Explorer, maar ik vind het wel storend dat de favorieten die ik nu opsla enkel in de browser waar ik ze opgeslagen heb te vinden zijn en dus niet in de andere browser, de vroegere favorieten heeft Google Chrome wel overgenomen maar de recente worden dus niet in beide opgeslagen. Ook stoort het mij dat de layout anders is.

Klikken op Google Chrome

Omdat emails klikken op Google Chrome beter en sneller gaat dan op Internet Explorer doe ik dat op Google Chrome en hier kan ik 10 emails klikken in een halve minuut en dus ben ik met honderd emails veel sneller klaar dan eerst. Het blijft verder toch wel hinderlijk om met beide te werken, ondanks dat het nu veel sneller gaat, want ik moet nu altijd veel zoeken om mijn favorieten te vinden.

Zou ik Google Chrome er nu nog bij nemen

Mijn antwoord is ja, maar ik zou het wel beter organiseren en ook gescheiden werken, want nu loopt alles door elkaar en dat is vrij storend. Ik kon met IE sommige dingen niet doen, maar ik heb al bemerkt dat ook Google Chrome niet overal wordt geaccepteerd. Daarom doe ik mijn vaste websites en mijn bankieren nog wel steeds op IE en sommige dingen heb ik op Google Chrome nog niet eens uitgeprobeert, want ben ik gewoon op Internet Explorer gewend.
Update 20 maart 2013 toegevoegd: Nu heb ik beide browser al maanden en nu gaat Internet Explorer steeds vreemder doen, ik kan met IE zelfs niet eens meer op meerdere websites komen. Ik gebruik Internet Explorer nu ook steeds minder want IE is nu echt heel langzaam geworden en Google Chrome is in tegenstelling daarvan zelfs zeer snel en daarom gebruik ik die meer en meer. Ik vindt dat dit op sabotage lijkt, het is bijna onmogelijk om nog met IE te werken.

Google Chrome Beter en gewend aan IE

Ik vind het moeilijk om over te schakelen want ik ben nog steeds aan Internet Explorer gewend en ik wijzig een programma niet graag als ik het heb. Ook de voordelen ben ik meestal al snel vergeten als ik merk dat ook Google Chrome nadelen heeft, ik kon bijvoorbeeld meerdere keren websites niet bereiken een ook werkt werkt Google Chrome iets anders en dat vindt ik ook een nadeel.
Als je snel aan een systeem of programma gewend bent en je snel aanpast dan kan ik Google Chrome zeker aanbevelen, maar als je aan het oude bent gehecht dan kun je ook beter bij het oude blijven.

Voordelen Google Chrome :

• Stabieler en sneller
• Niet crash gevoelig
• Je laat geen sporen achter na het afsluiten van je browser
• Elders op je computer dus geen cookies of geschiedenis
• Erg veilig
• Adresbalk is Google zoekbalk
• Update automatisch

Nadelen Google Chrome :

• Geschiedenis en favorieten zijn moeilijk in te zien
• Wachtwoorden zijn erg makkelijk in te zien
Gebruik nu alleen nog Google Chrome
Update 23 februari 2014
Ik heb nu lange tijd Google Chrome en Internet Explorer naast elkaar gebruikt en nu ben ik tot het besluit gekomen dat ik IE niet langer wil gebruiken, ik kan bij diverse websites niet meer inloggen en ik kan het niet bewijzen maar ik vindt al langere tijd dat Internet Explorer wordt gesaboteerd. Ineens werken meerdere websites bij Internet Explorer niet meer goed en daarom ga ik nu volledig op Google Chrome over. Ik heb nu ook het beheer van mijn favorieten uitgevonden, met een ster die rechtsboven in de bowser staat kan ik net als in Internet Explorer alle favorieten opslaan.

Update 31 07 2014

Ben nu volledig gewend aan Google Chrome en Internet Explorer helemaal vergeten ! En wat heeft Google Chrome veel voordelen in het genruik, en dat al weer zonder dat ik er erg in heb.

 

Bron : http://artikelsschrijven.nl/2014/google-chrome-of-ie-beter/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s