Lagere pensioenleeftijd: van hogere pensioenleeftijd nu misschien weer lager

Pensioenfondsen die stoppen en jong en oud zijn beide de pineut, verder blijken wij helemaal niks te weten van ons pensioen, en diverse info over ABP. Na stijging pensioenleeftijd nu weer geruchten voor lagere pensioenleeftijd !

mijnpensioenoverzicht

Lagere pensioenleeftijd: van hogere pensioenleeftijd nu misschien weer lager

  • Mijnwerkers pensioenfondsen gaan stoppen
  • Pensioenregels slecht voor jong en oud
  • Brancheorganisatie Pensioenfederatie vreest problemen

  • ABP krijgt tegenstand door investeringen in Israël
  • Nederlanders weten niks van pensioenen maar hebben wel zorgen over pensioenen
  • Dierenleed in buitenland door Nederlands pensioengeld
  • Pensioenleeftijd verlagen gesteund door de meerderheid

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

Mijnwerkers pensioenfondsen gaan stoppen

Ongeveer 40 jaar na sluiting van de laatste Nederlandse mijn, willen deze pensioenfondsen zich opheffen, daarom zijn zij op zoek naar een partij die hun verplichtingen wil overnemen. De twee pensioenfondsen AMF dat is Algemeen Mijnwerker Fonds en Beambtenfonds voor het Mijnbedrijf gaan dus stoppen, mede omdat de leden da laatste jaren veel minder zijn geworden, beide hebben ze nog maar 26.000 leden.

Hoe minder leden hoe meer kosten per lid verdeeld gaan worden. Lange tijd bleef het goed gaan maar nu is de grens bereikt. Mensen worden ouder en krijgen langer pensioen, wat ook voor fondsen die geen nieuwe leden krijgen, zeer belastend is.

Pensioenregels slecht voor jong en oud

De Brancheorganisatie Pensioenfederatie heeft kritiek op regels Klijnsma, Jetta Klijnsma wordt bekritiseert bij het maken van de nieuwe pensioenregels. De nieuwe pensioenregels moesten leiden tot betere verdeling van de pensioenen, daarover is nu grote twijfel ontstaan. De jongeren zullen de zoete smaak van deze belooftes nooit proeven, ook ouderen zal dit scenario ten deel vallen.

Ouderen gaan in koopkracht achteruit, er is sprake van enkele honderden euro’s per jaar.

Brancheorganisatie Pensioenfederatie vreest problemen

De pensioenfederatie waar bijna alle fondsen bij aangesloten zijn, plaatst vraagtekens bij het feit dat DNB dat is De Nederlandse Bank grote bevoegdheden krijgt, zo zou de bank de plaats overnemen van de bestuurders van de pensioenfondsen. Dat kan moeilijke situaties in de hand werken.

Klijnsma houd echter vol dat de nieuwe plannen een betere waarborg is voor jong en oud ! Het CPB dat is het Centraal Plan Bureau zegt dat er sprake is van een evenwichtige generatie-effecten.

ABP krijgt tegenstand door investeringen in Israël

Uit de hele wereld zijn handtekeningen verzameld en in een petitie gezet en overhandigd aan pensioenfonds ABP. De mensen die ondertekenden roepen ABP tot de orde, om niet langer in Israël te investeren, want projecten en bedrijven waar investeringen lopen onderdrukken het Palestijnse volk. In totaal zijn 1,7 miljoen handtekeningen opgehaald, waar van 43000 van uit Nederland.

Samen met de brief van Desmond Tutu gaat ABP zich hier over buigen.

Nederlanders weten niks van pensioenen maar hebben wel zorgen over pensioenen

Veel Nederlanders zijn niet goed op de hoogte van hun eigen pensioen, maar denken wel dat het pensioen niet goed is. Heel veel verschillende meningen op de pensioenmarkt, de een wil eigen keuze mogelijkheden, anderen weer willen iets bredere mogelijkheden voor keuze.

Weinig pensioen kennis

In onderzoeken is naar boven gekomen dat ongeveer 28 % van de mensen in Nederland vindt dat hij op de hoogte is van de pensioenregels en feiten van zichzelf. Meer dan 68 % van de mensen maakt zich zorgen over zijn pensioen, dus meer dan 40 % maakt zich zorgen over iets waar hij niks van weet. Vooral klein verdieners denken dat ze tekort gaan komen. Ook 73 % wil zelf kunnen bepalen wanneer de pensioenuitkering begint. Daarnaast wil 60 % zelf beslissen over de risico’s en de hoogte van de premie. En rond de 52 % wil een collectieve regeling voor pensioen, 50 % wil zelf een pensioenfonds kiezen.

Dierenleed in buitenland door Nederlands pensioengeld

ABP en andere pensioenfondsen hebben beleggingen in China, in bedrijven die schuren bouwen voor kippenhouderij met legbatterijen. Ook hebben deze fondsen geld zitten in de bouw van speciale megastallen voor varkens en kippen, in de landen Brazilie en Thailand.

Wakker Dier had het bedrijf Profundo onderzoek laten doen, er werden steekproeven gedaan bij 3 internationale vleesbedrijven, De onderzoeken werden gedaan. Wakker Dier vindt het raar dat de regering legbatterijkooien verbiedt om het dierenwelzijn, maar pensioengelden worden in het buitenland belegd in deze batterijen. De dieren welzijn organisatie wil dat de minister van Buitenlandse Zaken Ronald Plasterk duidelijkheid geeft over deze beleggingen, en dat deze investeringen verboden worden.

Pensioenleeftijd verlagen gesteund door de meerderheid

Rond de 55 % wil de pensioenleeftijd weer verlagen, zij willen dat mensen tot 65 jaar moeten werken en dan met pensioen kunnen. Dat vinden mensen tot 50 jaar, mensen boven de 50 jaar, vinden 70 % dat bij 65 jaar gestopt moet kunnen worden. De ouderenpartij 50plus heeft dit laten onderzoeken door Maurice de Hond.

Een speciale ouderenpartij was gewenst bij 49 %, voorheen was dit percentage 62 %. Bij mensen ouder dan vijftig jaar is 70 % voor een ouderenpartij.

50plus in roerige tijden

Nadat Henk Krol verdween uit de partij, en daarna de partij in twee delen scheurde, heeft dit negatieve gevolgen voor de partij. Het percentage van mensen die weleens op de ouderenpartij zou willen stemmen, is gedaald van 29 % naar nu 17 %.

In 2015 wordt er gekozen voor de Eerste Kamer, waar 50Plus nu 1 zetel heeft, mochten ze daar verdwijnen dan kan dat wel eens het einde van de partij betekenen

 

Als ZZP-ers nu direct aanvullend pensioen regelen : Klik hier

Nu direct mijn pensioen jaar ruimte bereken : Klik hier

 

Bron : http://mijnpensioenoverzicht.org/lagere-pensioenleeftijd/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s