Noordkant Balatonmeer: Balaton hooglanden heerlijk om te wandelen

De Noordkant Balatonmeer is voor mij absoluut mooier en rustiger dan de zuidzijde, De noordoosthoek is de meest exclusieve oever van het Balatonmeer. de zuidkant is in de zomer drukker en bijvoorbeeld in Siofok komen veel jongeren naar de disco festivals.

Noordkant Balatonmeer

Noordkant Balatonmeer: Balaton hooglanden heerlijk om te wandelen

De stranden aan de Noordkant Balatonmeer zijn absoluut heel mooi, de veelal grote grasstranden worden goed onderhouden, en het strandbad van Alsoors is mijns inziens het mooiste strandbad van de Noordkant Balatonmeer en misschien wel van heel het Balatonmeer maar ik heb niet alle stranden gezien. Ook de stranden van Balatonalmadi, Balatonfured, Csopak, Revfulop en Keszthely zijn redelijk goede stranden.

Restaurants Noordkant Balatonmeer

In de plaatsen aan het meer zijn diverse goede restaurants, alle restaurants heb ik zelf bezocht die ik hier beschrijf, en beoordeel ik redelijk kritisch door overal op te letten echter het eten is wel het belangrijkste. In Alsoors is Carpaccio het enigste restaurant waar ik ga eten, een heel goed restaurant goede bediening en betaalbaar, na diverse bezoeken nog geen enkele tegenvaller dus dit restaurant krijgt een ruime voldoende. In Csopak is restaurant Dobo goed van eten echter de bediening vergeet nog al eens wat, als je daar even niet op let dan is dit zeker een aangenaam restaurant. Het restaurant is gelegen als vanaf het Balatonmeer naar boven het dorp in rijd helemaal aan het einde aan de rechterzijde. Aan de boulevard van Balatonfured vind je restaurant Balaton waar je heerlijk kunt eten, prima gerechten en vriendelijke bediening.

Mocht je uit deze restaurant niet kunnen kiezen rij dan door tot Orvenyes, aan de doorgaande weg is restaurant Huszar Vendeglo een zeer goed restaurant na diverse bezoeken altijd alles ok en vriendelijke bediening.

Wandelen aan Noordkant van het Balatonmeer

Vanaf Balatonalmadi tot aan Orvenyes is er in de heuvels veel te wandelen, met een kaartje kun je overal direct de bossen en heuvels in, in de zomer kan de temperatuur oplopen tot wel veertig graden en is wandelen best zwaar.

Bezienswaardigheden Noordkant Balatonmeer

Bezienswaardigheden in de dorpjes en stadjes aan het meer, Balatonalmadi de tweede grootste vakantieplaats aan he Balatonmeer is het startpunt voor diverse wandeltochten die starten bij het station en daar ook weer eindigen. Alsoors heeft het turksehuis een klein museum, en net buiten het dorp het amfitheater. In alle dorpen staan mooie kerkjes, die voor liefhebbers zeker de moeite waard zijn. Balatonfured is voor mij de mooiste stad van het Balatonmeer, een voor Hongaarse begrippen mondaine badplaats met een mooie boulevard en de pier van waar je dagelijks met rondvaarten mee kun varen. Het Aquapark een zwembad met veel glijbanen is heel leuk voor de kinderen, verder is er een zeilclub en zeilboot verhuur met en zonder bemanning. Het schiereiland Tihany heeft veel mogelijkheden voor te wandelen, de barokke abdijkerk is bijna altijd te zien want deze staat op het hoogste punt van het schiereiland. Voor kinderen zijn er in Tihany en Balatonfured de zogenaamde calandparken, klimparken met touwen en hutten aan bomen. Orvenyes heeft een oude watermolen met een museum. Noordkant Balatonmeer heeft veel te bieden !!

Bezienswaardigheden in de stad en regio Veszprem

Iets verder van het meer is de stad Veszprem een mooie stad om een dagje rond te kijken, de burcht en de dierentuin mag je zeker niet missen. Verder zijn er diverse kerken en een kathedraal. Nagyvazsony met kasteel en fort diverse museum uit de oudheid en een meertje, zeker goed voor een dagje uit. Het onderaardse meer en de grotten bij Tapolca, zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen. In Balatonederics is een Afrikamuseum en een safarizoo. De berg Badacsony is een mooi uitzichtpunt om het hele meer te overzien, je kun de berg met een goed wandelpad beklimmen, je kunt er wijn proeven in een van de vele proeverijen. De stad Keszthely is zeker ook een dagje uit waard, het kasteel is het mooiste kasteel aan het Balatonmeer.

Ik wens je prettige vakantie en smakelijk eten aan de Noordkant Balatonmeer, voor vragen kun je altijd een reactie achter laten die ik per omgaande beantwoorden zal. Wij wonen aan de Noordkant Balatonmeer !!

 

Bron : http://vakantie2014.com/noordkant-balatonmeer/

2 reacties op “Noordkant Balatonmeer: Balaton hooglanden heerlijk om te wandelen

  1. We gaan van in de eerste week van juni 2015 naar Balatonfüred. Hier hebben we een hotel geboekt. We willen hier 4 dagen gaan wandelen. We zijn op zoek naar uitgestippelde wandelroutes/kaarten van de omgeving Balatonfured. Wie kan ons een site geven of andere info hoe we hier aan kunnen komen. Al van alles gezocht maar tot nu toe nog niets gevonden van uitgestippelde routes.

    • Voor wandelroutes kunt u terecht bij de plaatselijke VVV, Bijv. in Balatonalmadi, Alsoors en Balatonfured. Daar zijn wandelroutes te krijgen, sommige zelfs in het Nederlands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s