Wat kost een kroon nu: kronen en bruggen plaatsen

Als je eenmaal tanden hebt die pijn opleveren dan kan het zijn dat je op zoek bent naar een betaalbare oplossing voor een deels nieuw gebit. Eind 2013 was ik ook op zoek, en heb inmiddels een goedkope oplossing gevonden.

Wat kost een kroon nu: kronen en bruggen plaatsen

In dit artikel kunt u mijn verhaal lezen over mijn gebit, en hoe ik in korte tijd weer mooie kiezen in mijn mond had. En vervolgens hoe ik deze behandeling aanbied aan iedereen die voor relatief weinig geld ook zijn gebit wil renoveren.

Mijn slechte gebit

Eind 2013 kreeg ik last van mijn kiezen links en rechts boven in de mond, maar ook van rechts en links onder in de mond. In korte tijd braken er stukken af en er moest gewoon wat gebeuren, ik had toen al 3 kiezen die getrokken waren en toen 3 kiezen met stukken eraf. Normaal eten was eigenlijk niet meer mogelijk, maar ik stond voor een keuze die ik helemaal niet leuk vond.

Nieuwe kiezen door bruggen te plaatsen

Eind 2013 woonden wij in Hongarije en daar zijn kiezen, kronen en bruggen niet duur. Maar ik stond voor een in mijn ogen enorme behandeling waar ik helemaal geen zin in had. Door diverse omstandigheden besloten we toen om in Hongarije weg te gaan, en in Oostenrijk te gaan wonen.

Door deze keuze moest ik snel handelen om de behandeling in Hongarije te kunnen doen. Het was voor mij net het duwtje wat ik nodig had om naar de tandarts te gaan.

Een nieuw gebit: kroon plaatsen of brug plaatsen

Half december 2013 nam ik dus een snel besluit. Ik belde de dorpstandarts op en maakte een afspraak. De volgende dag kon ik al komen, en werd mijn gebit bekeken. De conclusie was dat er diverse bruggen geplaatst konden worden, maar enkele nieuwe kronen zou ook al veel schelen. Na overleg met de Duits sprekende tandarts besloten we om 4 bruggen te gaan plaatsen. elk van vier kiezen. Mijn kiezen zouden dus allemaal vernieuwd worden.

De behandeling en plaatsing van mijn kronen en bruggen

Doordat ik in de regio woonde heb ik in vier keer de behandeling gedaan, wanneer er een grote reis aan vooraf gaat, is het beter om in twee behandelingen te werken, wat de tandarts ook eerst voorstelde. Toen ik eenmaal zo ver was dat ik in behandeling was, wou ik alles achter elkaar klaar doen. De kosten waren heel laag dus dat was geen probleem.

Toen ik voor de eerste echte behandeling in de tandartsstoel zat, bleek de stoel voor mij met 1m97 best klein, maar de dorpstandarts heeft nu eenmaal niet de laatste nieuwe stoel. Wel was verder alles aanwezig om een nette tandarts praktijk te kunnen voeren.

Na ongeveer 1 uur waren een kapotte kies getrokken, en waren twee andere geslepen. Het slijpen is het afslijpen van 2 millimeter van de steun gevende kiezen. Er moet dus een laagje van heel de kies af, zodat na 5 dagen de brug of kroon er overheen geplaatst kan worden. Deze wordt dan met een soort cement over de geslepen kies geplaatst.

Half januari zat de behandeling erop en had ik mooie kiezen. Ook ben ik heel blij dat ik het gedaan heb.

Nieuwe kronen en kiezen en de gevolgen

Doordat er diverse uren in mijn mond gewerkt was, waren de wortels van de kiezen uit de winterslaap ontwaakt. Dat gaf wat overgevoeligheden aan mijn gebit. Het heeft enige weken tot maanden geduurd voordat de rust weer terug kwam. Maar nu begin april 2014 is alles veel beter, en kan ik weer eten zoals ik het wenste.

Soms heb ik ineens wat overgevoeligheid in mijn mond, soms ook op plaatsen waar helemaal geen kies of wortel staat. Maar gemiddeld genomen is het een grote vooruitgang. Wel had ik in het begin moeite om harde dingen te bijten. Bijvoorbeeld pinda’s wou ik niet eten, nu lukt dat al veel beter. Dus het is een kwestie van tijd.

Kosten kroon: Wat kost een kroon nu

De kosten zijn heel erg mee gevallen. Met duizend euro kun je in Hongarije nog heel wat doen. Mocht je echter meer willen weten over de kosten en de mogelijkheden dan kan ik u daar mee helpen. Hou er wel rekening mee dat een reis en een verblijf van 1 week ook geld kosten, maar dan bent u alsnog veel goedkoper uit.

Graag help ik u met het renoveren van uw gebit of een deel van uw gebit. Wanneer er sprake is van vier kiezen dan is het al interessant om de reis en de behandeling in Hongarije te doen. Wel heb je dus 1 week nodig om in Hongarije te verblijven. Maar beter is om meer te vernieuwen. In twee weken onderbroken door 1 maand zijn alle kiezen vernieuwd. Natuurlijk is het ook mogelijk om heel het gebit te vernieuwen, of om implantaten te laten plaatsen.

Voor vragen kunt u mij altijd mailen of een reactie plaatsen onder dit artikel. Naar aanleiding van uw vragen zal ik u ook wat vragen stellen om uw wensen te weten. Aansluitend ga ik met de tandarts overleggen wat de mogelijkheden zijn, en ook kijken wat de kosten zijn voor uw behandeling, en voor de reis en uw verblijf in Hongarije.

 

Mail direct voor meer informatie of plaats een reactie onder dit artikel.

 

Of kijk op de bron website : http://www.watkosteenkroonnu.nl/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s