Pensioenfondsen kosten veel

Pensioenfondsen kosten veel

Pensioenfondsen kosten veel en naar mijn idee kosten pensioenfondsen te veel, van de premies welke door pensioenfondsen worden ontvangen gaat minimaal 20 % weg aan uitvoeringskosten en het beheren van het vermogen. Pensioenfondsen kosten veel misschien veels te veel !

Pensioenfondsen kosten veel

Pensioenfondsen kosten veel onderzoek

Uit onderzoek van LCP Netherlands wat een onderzoek was bij 219 pensioenfondsen is dus gebleken dat minimaal 20 % weg gaat aan kosten, bij deze fondsen komt dat neer op een ruim 5 a 6 miljard. Nou alles je dat even op je in laat werken dan constateer ik dat ik veel heb gewerkt maar er eigenlijk weinig voor heb gekregen, en nu ook je pensioen nog vergokt of verdobbelt door de pensioenfondsen die zo proffesioneel ons geld beheren, zouden we misschien beter zeggen ons geld verkwisten !!

Pieter Omzigt Tweede kamerlid van het CDA wil dat pensioenfondsen openheid over hun kosten geven, ook wil hij weten welke pensioenfondsen het goed doen en of er ook slechtere zijn ?

Pensioenfondsen kosten veel uitkeringen omlaag of omhoog

Door het feit dat pensioenfondsen jaarlijks miljarden verkwisten, gaan wij vanaf 2013 gekort worden op de pensioen uitkeringen. Nu Omzigt van het CDA hier onderzoek wil, blijkt dat de pensioenfondsen misschien wel naar boven kunnen, dit als de pensioenfondsen hun kosten verlagen. Hij heeft het over stijgen van 7 % en dat is ongeveer wat er in 2013 gekort gaat worden, dus als die verkwisting niet had plaats gevonden dan zouden de pensioenen alleen gestegen zijn, dit ook nog ondanks het feit dat het crisis is ! Vermoedelijk gaat de burger alles wel recht trekken, maar misschien is het van belang om er bij al die pensioenfondsen wat hoge heren uit te gooien, ook zijn er wel wat veel pensioenfondsen om geld te bewaren voor pensioengerechtigden. Misschien had het ook met 5 pensioenfondsen gekunt, het is toch waanzinnig dat er zo veel geld weg is ! Dekkingsgraad te laag hoe durven de pensioenfondsen het te publiceren !!

Pensioenfondsen kosten veel

Als er nog wat over is !!

Pensioenfondsen kosten veel en fout vergelijken

Nu heeft een woordvoerder van de pensioenfederatie, dat is het overkoepelend orgaan van de pensioenfondsen, gezegd dat het vergelijk niet reeël is, men moet niet de kosten die gemaakt worden tegen over de premies zetten die ze ontvangen.

Deze beste man wil dat de kosten naast de vermogens van pensioenfondsen gelegd moeten worden, en dan zijn die kosten maar 0,5 % van die vermogens en dus te verwaarlozen. De kosten die pensioenfondsen maken worden gemaakt voor het vermogensbeheer, alle betalende en uitkering ontvangende burgers delen daar in mee en hebben daar profijt van.

Alles is te relativeren, maar wanneer de kosten 5 miljard of meer bedragen dan vraag ik mij af waar gaan al die honderden miljoenen naar toe, zijn daar geen mogelijkheden voor om transacties goedkoper te doen, of vangen de banken dan te weinig transactie kosten.

Of zijn de beheerders van pensioenfondsenvermogens nog niet zo bij de tijd, en laten ze de pensioenfondsen lekker kaal plukken, of strijken ze zelf te veel op per maand ??

Heel wat vragen en heel wat vaststellingen, maar het is onderhand toch wel eens tijd dat de burger die netjes betaald, later weer niet voor feiten komt te staan dat er betaald moet worden !!

Bron : http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenfondsen-kosten-veel/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s