Hermagor Pressegger See: bezienswaardigheden van de regio Hermagor

Een kort verhaal van onze vakantie ervaringen in de regio rond Hermagor, een beschrijving van een heerlijke week vakantie in het zeer mooie Karintië. 

Afbeelding 028

Hermagor Pressegger See: bezienswaardigheden van de regio Hermagor

In Hermagor, direct gelegen aan de Pressegger See heerst in de zomer een bijna mediterraan klimaat. Men noemt de Pressegger See ook wel de badkuip van het Gailtal. Dit vanwege zijn geringe diepte wat ervoor zorgt dat de Pressegger See tot de warmste badezeeën van Karintië behoort. Het water is er van uitstekende kwaliteit, en het is een plaats waar ‘waterratten’ zeker aan hun trekken komen. Er is een uitstekend aanbod van verschillende watersporten. Ook verder nodigt de wonderschone omgeving tot ontdekken uit. Door wandelingen rond om de see en in de zijdalen van het Gailtal kan men de natuur op zijn best beleven. Ook voor kinderen een fijne vakantieplaats.

Naar de top van de Madritsche 

Op onze eerste vakantiedag gingen we met de gondel van Millennium-Express naar de top van de Madritsche (1919 meter). Daar liepen we langs de 1,5 kilometer lange familie-belevenisweg Aqua-Trail met waterraderen,waterfonteinen en talrijke andere speeltoestellen (een lustoord voor kinderen). Toen zijn we begonnen aan de drie uur durende afdaling terug naar het eerste station van de gondel. Vandaar verder terug naar het hotel waar we tamelijk uitgeput terug kwamen. Een mooie eerste vakantiedag.

De omgeving van Hermagor en de Pressegger See 

De volgende dag hebben we de omgeving van Hermagor verkent en daarbij de Pressegger See ontdekt. De Pressegger See is door een dichte rietkraag omgeven, de tweede grootste rietkraag van Europa. Doordat het meer niet zo groot is konden we er omheen wandelen. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel om daar te genieten van alle faciliteiten.

De Weißensee in Karintië 

De volgende dag hebben we een wandeling gemaakt bij de Weißensee, die de aanrijtijd van een half uur zeker waard was. De Weißensee is omgeven door bergketens. Een zeer mooie omgeving. ’s Avonds op het terras van het hotel nog lange tijd genoten van het zeer mooie weer.

Korte wandeling naar Watching

Deze dag slechts een korte wandeling naar Watsching gemaakt (ongeveer 7 kilometer). Voor een grotere inspanning was het te warm. Terug bij het hotel genoten van het zwembad en een heerlijke Gailtaler boshoning massage.

Naturdenkmal Großen und Kleinen Bodenseen 

De wandeling naar de grote en kleine Bodenseen was inspannend omdat de klim over behoorlijk steile stukken voerde. De kleine meren die midden in het bos zijn gelegen hebben een diep blauwe kleur. Ondanks de inspanning een zeer mooie wandeling.

De Garnitzenklamm 

Op onze laatse vakantiedag voor vertrek kwam het hoogtepunt van de week: de Garnitzenklamm met zijn vele watervallen. De klamm gaat door een indruksvolle kloof, ravijn, waarbij trappen en platforms zijn te overwinnen. Een mooie afsluiting van een zeer fijne, inspannende week. Karintië, zeker aan te bevelen voor natuurliefhebbers.

 

Bron : http://www.oostenrijknieuws.nl/karinthie/hermagor-pressegger-see/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s