Balatonalmadi: wandelen in de heuvels rond Balatonalmadi wandelen in Hongarije

Balatonalmadi is een kleine stad aan de noordoost kant van het Balatonmeer, een geliefde lokatie voor een verblijf aan de badstranden van het Balatonmeer. In 1952 is Kaptalanfured bij Balatonalmadi gevoegd en in 1971 is Vorosbereny er bij gekomen. 

Balatonalmadi

Balatonalmadi: wandelen in de heuvels rond Balatonalmadi wandelen in Hongarije

Van het vroege voorjaar tot in de herfst is het goed toeven in de regio in en rond Balatonalmadi, de mooie stranden en het grote park en daarbij lekker warm weer geven toeristen al snel een ontspannen gevoel. Aan de waterkant is van alles te doen, voor jong en oud is er vertier. Naast zwemmen, duiken, varen, surfen, roeien, waterfietsen en zeilen is er nog een heleboel te doen, wanneer je een dag niet naar het strand wil dan kun je per fiets of te voet de heuvels in of langs de waterkant wandelen tot aan de pier. In Balatonalmadi kom ik elke week wel een keer, in de zomer is het best gezellig druk in Balatonalmadi !

Balatonalmadi en de stranden

Het Wesselenyi strand is het grootste strand en het geliefste strand aan de noordoever van het Balatonmeer, met diverse eethuisjes en restaurantjes, verder veel mogelijkheden voor sporten. In 2007werd een nieuwe speelplaats aangelegd die aan de Europese eisen voldoet. Wat meer naar het oosten is het Budatava strand was meer gewoon is, maar waar ook van alles te doen is, je kunt er waterfietsen huren, surfplanken en zeilboten. Ten westen is het Kaptalanfured strand een groot strand met kinder speelplaats, strandvolleybal, zonterras en strandvoetbal. Balatonalmadi heeft dus drie stranden.

georganiseerdewandeltochten

Gezellig pleintje met fontein ’s avonds heel leuk

Balatonalmadi wandelen en fietsen

Rond heel het meer kun je wandelen en fietsen, maar zeker ook de regio Balatonalmadi is zeer geschikt voor fietsers en wandelaars. Je kunt vrij eenvoudig fietsen huren per dag of per week, mocht je de oever van het meer willen verlaten, hou dan rekening met flinke beklimmingen dus enige ervaring en conditie is vereist. Vanaf het station in Balatonalmadi kun je een wandelroute nemen die je naar een uitkijktoren leidt op een pvan de heuvels, om je daarna weer terug te brengen naar het begin punt, de route is 5 a 6 kilometer lang en is in een kleine twee uur goed te lopen, hou hier ook rekening met een flinke beklimming. Onderweg zijn er diverse bezienswaardigheden en uitzichtpunten, de wandeltocht gaat verder door een klein bos en komt ook nog langs een oude lokomotief, om vervolgens door het oude park aan de oever van het Balatonmeer weer bij het startpunt uit te komen : het VVV kantoor. Naast het VVV kantoor staat het bord met plattegrond van de wandelroute, of haal binnen even een A4 met overzicht van de route, deze is in diverse talen beschikbaar.

Bezienswaardigheden in Balatonalmadi

Diverse mooie kerken in de stad in gotische stijl zijn voor de liefhebber zeker de moeite waard, zoals de Reformatorisch/Gereformeerde Wehrkirche en de Katholieke kerk beiden in het stadsdeel Vorosbereny. Een weinmuseum kun je bezoeken en nog diverse andere gebouwen kun je bezoeken.

Balatonalmadi restaurants en koffieshop

Diverse restaurant zijn goed tot zeer goed, Liget restaurant, visrestaurant Halasztanya kun je ook zeker goed bezoeken. Verder zijn er een groot aantal cafes en koffieshops, ook voor een heerlijk schepijs kun je terecht tegenover het station aan het plein bij de fontein.

Balatonalmadi heeft in de maand augustus de wijn feesten, veel standhouders bieden wijnen aan, en er is van alles te eten. Het is dan meestal heel druk in Balatonalmadi. Balatonalmadi doet voor mij dorps aan ondanks dat het een stadje is !

Ook voor Balatonalmadi geldt dat het goed te bereiken is met de bus en trein, mensen die graag een glas bier of wijn drinken, kunnen beter met de trein of bus gaan. In Hongarije is 0 tolerantie op alcohol gebied. In Balatonalmadi wordt tijdens de wijnfeesten wel veel minder gecontroleerd maar daar zou ik niet op van huis gaan.

Dagje uit Balatonalmadi

Voor informatie gebruik de ruimte voor reactie’s te plaatsen.

Bron : http://vakantie2014.com/balatonalmadi/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s