Wandelen Oberösterreich: wandelen en wandelroutes in Opper Oostenrijk

Wandelen in Oberösterreich is verrassend leuk, veel wandelingen en goed aangegeven wandelpaden door heel dit bundesland.

wandelen oberosterreich

Wandelen Oberösterreich: wandelen en wandelroutes in Opper Oostenrijk

Graag deel ik mijn ervaringen van diverse wandelroutes in Opper Oostenrijk, het zijn er heel wat en er komen er wekelijks weer nieuwe bij. De meeste gemeenten of stadjes en steden hebben gratis wandelkaarten beschikbaar, ga dus even binnen bij de gemeente of stadhuizen. Zal elke route aanvangen met de naam van het dorp of stad, en de belangrijkste gegevens vermelden :

  • Sankt Georgen am Wald het Natur-Geheimnis-Pfad
  • Sankt Georgen an der Gusen 7 wandelroutes
  • Moaristidl am Traunsee
  • Oberscharten Wallfahrtskirche Panormaweg 16
  • Allerheiligen im Mühlkreis Höhenwanderweg
  • Sankt Thomas wanderweg S9
  • Bad Kreuzen “Stilles Tal Wanderung”
  • Langenstein Planetenweg
  • Pabneukirchen Koglerberg
  • Waldhausen Dõrflrunde

Wandelroutes in Opper Oostenrijk

Sankt Georgen am Wald het Natur-Geheimnis-Pfad

Heel veel hoogte punten op dit wandelpad, het pad is redelijk begaanbaar en gaat de natuur in. De start van de route is midden in het centrum tegenover Braugasthof Sengstbratl bij het Waldreich Pavillon. Er is een houthakkersmuseum aan de route, en een heuvel met mooi uitzicht, informatie over vossen, rotsen en holen waar kinderen kunnen wegkruipen. Er zijn in totaal 8 info punten met informatie over de natuur. Gratis kaart bij Gemeentehuis van Sankt Georgen am Wald. Ook is er een kaart te koop van 10 gelijkwaardige wandelroutes. De lengte van de wandelroute is 4 km, benodigde tijd zo rond de 2 uur en de totale stijging is 138 meter.

Sankt Georgen an der Gusen 7 wandelroutes

Direct in het centrum van Sankt Georgen an der Gusen kan men deze routes lopen, een gratis kaart is te verkrijgen op het gemeente/stadshuis. De 7 verschillende routes zijn : Sagenweg 10 km, Pfarrweg 25 km, Planetenweg 9 km, Gedenkweg 30 km, Marktweg 10 km, Spilbergrunde 4 km en de Auseerunde 7 km. De diverse routes hebben soms flinke stijgingen en dalingen, maar gaan door mooi landschap. Benodigde tijd zal varieren van een uur tot een hele dag bij de langste route.

Moaristidl am Traunsee

Mooie wandelroute met uitzicht over het meer en de omgeving. De start is aan het einde van de Traunsteinstrasse op de grote parkeerplaats. De ligging is 6 km zuidelijk van Gmunden, op 1 km van het rondvaartkantoor bij Gasthof Hois’n. De benodigde tijd is al snel 2 uur, en er is een hoogte verschil van 500 m. De lengte van de route heb ik niet gezien.

Oberscharten Wallfahrtskirche Panormaweg 16

De start van deze 8 km lange wandelroute is bij de Wallfahrtskirche in Oberscharten. Onderweg is er aan de hohenstrasse via hochscharten en bijenleerpad.  De route kunt u zien op de foto onder dit artikel, staat minder goed aangegeven namelijk. De benodigde tijd is rond de 3 uur voor de hele 8 kilometer, er is een hoogte verschil van 170 m en van Kronberg naar cafe Kronberg waar een mooi uitzicht is zeker de moeite waard van het heen en weer wandelen.. Er zijn 3 mogelijkheden om wat te eten en te drinken, Gasthaus Deixler Oberscharten, Maire z ‘edt Unterscharten en Kronberg Cafe.

Zie ook de foto hieronder :

294

 Allerheiligen im Mühlkreis Panoramaweg Höhenwanderweg

De start van deze wandelroute is op het dorpsplein bij de kerk, de route is 5 kilometer lang en je hebt 1,5 uur nodig, zeker als je de verlenging erbij loopt. Het gezondheidsleerpad is namelijk nog 2 kilometer extra. Zeker op zonnige dagen is deze route in Allerheiligen zeer aan te bevelen, er zijn dan veel vergezichten over de omgeving.

Sankt Thomas wanderweg S9

De start van deze route is bij het gemeentehuis, het gemeindeamt van Sankt Thomas. De wandelroute is 19 kilometer lang en benodigde tijd is al snel 5 uur.

Bad Kreuzen “Stilles Tal Wanderung”

Deze wandelroute kan men enkel lopen maar ook dubbel, heen van Bad Kreuzen naar Pabneukirchen, en zodra men bij Pabneukirchen op de weg komt daar rechtsaf over de weg terug naar de finish. De route is zodoende 4 of 8 kilometer lang, begint in het centrum van Bad Kreuzen en is dus 1,5 uur of 3 uur. Deze wandelroute gaat door een heel stil dal en onderweg weg staan diverse info borden. Mooie bospaden en weide paden.

Wie niet de 4 kilometer terug wil lopen, kan met de lijnbus terug naar Bad Kreuzen, de wandelroute is ook te lopen in omgekeerde richting.

Langenstein Planetenweg

De wandelroute begint bij het Heimathaus Gusen, dat is gelegen aan de Bahnhofstrasse. De route is 9 kilometer lang en er is ongeveer 2,5 uur voor nodig. De negen planeten Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto zijn te zien.

Pabneukirchen Koglerberg

In het dorpje Neudorf bij Pabneukirchen begint deze wandelroute. de lengte is 11 kilometer en er is ruim 3 uur nodig aan wandeltijd. De Koglerberg is de hoogste berg in deze gemeente, de berg is 882 meter hoog en deze gaan we beklimmen. In de aanloop naar de berg zijn er veel mooie vergezichten, daarna gaat de route door de bossen.

Waldhausen Dõrflrunde

In Waldhausen op de Marktplatz begint deze 13 kilometer lange wandelroute. Er is ongeveer 4,5 uur nodig om deze te lopen. In de route is nog een extra stuk te lopen naar de stillensteinklamm. Voornamelijk gaat de route door bossen en over smalle weggetjes.

Unterach Waldlehrpfad und Kaplanweg

De start van deze route is direct aan het strandbad, bij Freizeitgelände Parkplatz 3 Unterach aan de Attersee. De wandelroute is 10 km lang. de benodigde tijd is bijna 4 uur en er is een hoogte verschil van 250 m. Onderweg weg is heel wat te zien, het bosleerpad, de Pfarrkirche, Edelkastanienwald, de jubileumsboom van Keizer Franz Joseph, uitzicht over de Attersee, dorp Kaisingen, Mausoleum, uitzicht over de Mondsee.

Op de onderstaande foto de wandelroute in Unterach :

001

Sankt Nikola a d Donau Sagenwanderung door de Stillensteinklamm

De Sagenwanderung is een mooie wandelroute door de Stillensteinklamm, onder begeleiding zitten er kosten aan verbonden, en wel € 1,50 voor kinderen en € 3 voor volwassenen. Begin van de wandelroute is bij de ingang van de stillensteinklamm.

 

 

Kijk voor meer wandelroutes op : http://www.oostenrijknieuws.nl/opper-oostenrijk/wandelen-oberosterreich/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s