Appelcake bakken: Heerlijke appelcake op bakplaat

In dit artikel schrijf ik hoe ik een grote platte appelcake bak op een bakplaat en dat er tot wel 20 grote stukken uit komen. Graag je reactie onder het artikel plaatsen.

Appelcake op bakplaat

Appelcake bakken: Heerlijke appelcake op bakplaat

Ingrediënten voor de appelcake

350 gram bloem/meel of cakemeel
350 gram roomboter rol
350 gram suiker
4 eieren
2 kilo goudrenetten
2 zakjes vanillie suiker
50 gram custard of een pakje John Moir vanille puddingpoeder

De bereiding van de appelcake

De oven met onder- en bovenwarmte voorverwarmen en als nodig de roomboter eventjes erin zetten om hem vloeibaar te maken, maar daarbij wel opletten dat de roonboter niet warmer dan 40 ºC wordt. Met een dunschiller de appels schillen, de appels in vier stukken snijden, het klokhuis verwijderen en de appels in dunnen schijfjes snijden in de lengte. Daarna de boter en de suiker in de mixerkom doen, dit tot een romige massa mixen en dan een voor een de eieren erdoor mixen. Hierna ook het vanille puddingpoeder en de vanillesuiker erdoor mengen, aan het einde het bloemmeel in de kom doen en dit maximaal 30 sec erdoor mixen.

Het bakken van de cake

De bakplaat met bakpapier bedekken en de inhoud van de mixerkom gelijkmatig over de bakplaat verdelen. Dan de appelschijfjes erover strooien en in het beslag drukken. De liefhebber kan kaneel of/en suiker over de bovenkant strooien, maar zelf doe ik dat niet. De bakplaat dan in de oven, die op 160-170 ºC is voorverwarmd, plaatsen en de cake mooi bruin bakken in circa 30-35 minuten, afhangend van de leeftijd van de oven.

Serveertip

Wij zelf eten de cake meestal naturel omdat de cake van zichzelf al zoet genoeg is, maar je kunt bij de appelcake ook abrikozenjam of pruimen als extra serveren. Je kunt deze cake ook met aardbeien saus/vanille saus en slagroom als nagerecht serveren. Van een hele appelcake snij ik meestal precies 20 stukken.

Variatie tip

Als variatie kun je de appels ook voor andere vruchten verwisselen, de cake smaakt met bijvoorbeeld pruimen, perzikken en abrikozen ook lekker. Voor een donkerder gele cake kun je nog een paar extra eierdooiers aan het beslag toevoegen, net waar je zelf zin in hebt.

Smakelijk eten en een reactie onder dit artikel zou ik zeer leuk vinden.

 

Bron : http://artikelsschrijven.nl/2014/appelcake-bakken/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s