Wandelen en diabetici: wandelen goed voor diabetici wandelen is gezond

Wandelen en gezondheid gaanheel goed samen, zo blijkt wandelen ook heel gezond voor diabetici, lees in dit artikel de voordelen van wandelen ten opzichte van de gezondheid.

Wnadelen en diabetici

Wandelen en diabetici: wandelen goed voor diabetici wandelen is gezond

Wandelen goed voor diabetici met het type diabetes 2, dat is de vorm van suikerziekte die kan ontstaan door een ongezonde levensstijl of door overgewicht, dat blijkt uit bloedtesten die inspanningsfysioloog Maria Hopman deed bij een grote groep lopers die mee hebben gedaan aan trainingen voor de Vierdaagse van Nijmegen. Flink wandelen goed voor diabetici, dus onderzoek loont !

Wandelen goed voor diabetici nu onderzocht

Dat Wandelen goed voor diabetici is dat was al bekend, want wandelen is goed voor iedereen en zeker als je al weinig beweging of aan sporten doet. Maria Hopman liet dit weten, ook zei ze dat de gevoeligheid van de insuline van des betreffende wandelaars met 38 % is verbeterd, wat natuurlijk een flinke verbetering is. Mensen met deze problemen kunnen door flink te wandelen, de kansen dat ze overlijden binnen 30 jaar aan de gevolgen van hun ziekte aanzienlijk laten afnemen, en wel voor mannen met 20 % en voor vrouwen met 15 %.

Wandelen goed voor diabetici en UMC

Het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud volgt met een onderzoeksteam onderleiding van Maria Hopman een honderd tal Vierdaagselopers met  type 2 van diabetes. Dertig van die mensen trainen al langer dan 3 maanden voor de Vierdaagse, de specialist zegt ook dat de bloeduitslagen verantwoord zijn, dit omdat het om heel nauwkeurige metingen gaat.

Al deze wandelaars in die groep van honderd worden elke dag en ook op vaste tijden onderzocht. Als verder blijkt dat heel simpel flink wandelen al kan zorgen voor een omlaag brengen van de insulinegevoeligheid, dan zijn er bij deze mensen ook minder medicijnen nodig, wat dan weer minder kosten voor de gezondheidszorg met zich mee brengt. Daar naast is het voor de algemene gezondheid van de patient ook heel wat leefbaarder. Wel moet nog onderzocht worden of er geen nadelige gevolgen zijn voor deze mensen als ze een forse inspanning doen als de Vierdaagse,

Wandelen goed voor diabetici ja zeker

Ja zeker is wandelen voor diabetici goed, en gezondere voeding zal zeker ook een stap in de goede richting zijn, echter daar moet je wel wat voor doen en dat mankeert er meestal aan. Mensen hebben het te druk of hebben geen zin om een flinke wandeling te doen, maar één ding is zeker wandelen is goed, begin daarom morgen met elke dag 1 uur flink te wandelen.

Wandelen goed voor diabetici ook in het buitenland

Wandelen is heel goed voor diabetici en zeker in het buitenland als je wat heuvels kunt beklimmen, flink inspannen is goed voor je darmstelsel en dus voor je spijsvertering en daar draait het allemaal om. Zelf heb ik tot op heden nog geen last van diabetes, maar elke week wandelen wij heel wat af, hier door de bossen van de Bakony heuvel op heuvel af wat is dat heerlijk om zo je lichaam in conditie te houden.

Sinds kort wonen wij in Oostenrijk en daar wandelen wij ook veel, pas 27 kilometer en vorige week 21 kilometer, dan merk je wel dat je lichaam de spijsvertering gestart heeft.

 

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/wandelen-en-diabetici/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s