Levensduur accu: verbeter de accu levensduur en de accuduur

Recent zijn er uitvindingen gedaan betreffende de oplaadbaarheid van een accu, de oplaadtijd is nu veelal wat aande lange kant, snelladen van electronica is heel handig voor het functioneren daarvan. In dit artikel alles over de laadtijd en tips om langer van je accu gebruik te kunnen maken

accuduur

Levensduur accu: verbeter de accu levensduur en de accuduur

Meestal willen we weinig moeite doen om langer en beter gebruik te kunnen maken van onze accu voor telefoon, smartfoon of ander electronisch apparaat. Maar enige aandacht kan toch veel helpen voor een langere levensduur en een stabieler gebruik.

Het bewust gebruiken van je mobiele telefoon, laptop, tab, en andere electronice apparaten kan er voor zorgen dat je accu langer meegaat, of dat deze niet zo snel leeg is. Sommige van deze tips zijn misschien lastig, maar andere doe of deed je altijd verkeerd dus daar is voordeel te halen.

Bijvoorbeeld smartphones hebben een heel snelle procesor en veel gigabytes aan geheugen om te werken, ondanks dat houden ze het amper 1 dag vol op een volle accu.

Enkele algemenen tips voor accu’s

  • Maak de accu zoveel als mogelijk leeg, opladen bij 3/4 is minder goed voor de levensduur, bijna leeg is het beste.
  • Trek de accu ook weer niet helemaal leeg, zeker Lithium Ion batterijen houden daar niet van
  • Bij de meeste laptops die op een vaste plaats gebruikt worden kan de accu eruit.
  • Deze alleen gebruik voor onderweg is beter.
  • Beter een tweede accu vol meenemen, en wisselen onderweg, dan een 3/4 accu weer opladen.

Helderheid van het scherm

De helderheid van het scherm verbruikt veel energie, als de mogelijkheid er is en je kunt deze lager instellen, dan zal dat veel schelen op het gebruik van de accuduur. Meestal is de helderheid in te stellen naar waar je bent, ben je buiten dan is de helderheid fel, ben je binnen dan gaat ie een minder fel scherm tonnen.

GPS en het energieverbruik van je smartphone / smartfoon

  • Een groot geheim verbruiker van de smartphone is GPS
  • Het elke keer van minuut tot minuut verversen van je verblijfslokatie kost veel stroom
  • Navigatie op Google Maps is tevens ook een energie slurper.
  • Let dus op deze apps of ze nodig zijn, of schakel ze uit.
  • Meestal kun je snel zien of deze zijn ingeschakeld.

Bluetooth en Wifi ingeschakeld laten

Wanneer Bluetooth en Wifi ingeschakeld zijn ook als je ze niet nodig hebt, dan neemt dat heel wat extra stroom weg, schakel deze uit als ze niet nodig zijn. Bij Wifi is het lastig als er geen netwerk is maar deze toch een netwerk blijft zoeken, ook hier beter Wifi uitschakelen als je onderweg bent.

Afsluiten van apps

Wil je dus bij smartphones je levensduur en gebruiksduur van de accu verbeteren, dan is het van belang om zo veel als mogelijks apps te sluiten. Ook loopt de smartphone sneller als apps gesloten zijn. Dus als apps op de achtergrond mee draaien dan kost dat stiekem veel energie, en wordt dus de accuduur aanmerkelijk korter.

Herstarten van je toestel

Naast het afsluiten van apps kan ook het opnieuw opstarten van het toestel helpen om energie te besparen en zo dus een langere accuduur te realiseren. Een keer in de week opnieuw opstarten is beslist goed, ook om fouten te verhelpen in het geheugen.

Het vliegtuigmodus

Het vliegtuigmodus activeren maakt dat alle verbindingen worden stop gezet en dat is een van de beste manieren om de accuduur flink te verlengen. 

Fetchen

Apps ontvangen hun informatie via pushnotificaties of door een vooraf ingestelde tijdsinterval die de data ververst. Laatstgenoemde wordt ook wel fetchen genoemd. Omdat het fetchen vaak wel zes keer per uur gebeurt, kan dit snel een negatief effect op de accu hebben. Daarnaast wordt er niet altijd nieuwe data opgehaald, waardoor het fetchen ook verspilling kan zijn. Kijk in de instellingen van de app of je de fetch-interval aan kan passen of haal alleen handmatig nieuwe data op.

Koel houden

Hoe warmer een smartphone is, hoe sneller de accu leeg gaat. Dit betekent niet dat een warm apparaat meer stroom verbruikt, maar dat een warm apparaat vanwege verschillende redenen belast kan worden waardoor de batterij sneller leegloopt. Hoe warmer de smartphone, hoe harder het apparaat werkt. Het is daarom verstandig om de smarphone even te laten rusten als het toestel erg warm is.

Trillen

De trilmotor in een smartphone verbruikt veel energie. Het kleine motortje moet een zodanige trilling geven dat elke gebruiker het toestel in zijn broekzak kan voelen. Daarom wordt de trilfunctie in de meeste batterijbesparende modi van smartphones uitgezet.

Oplader bij de hand

Het wordt steeds gemakkelijker om je smartphone even op te laden. In menig koffietentje of restaurant is wel een stopcontact te vinden. Houd daarom een oplader bij de hand om de smartphone voor korte periodes even op te laden en daarmee je batterijduur te verlengen. Het is ook mogelijk om alleen een usb-kabel mee te nemen en deze met een laptop te verbinden.

 

Bron : http://artikelsschrijven.nl/2014/levensduur-accu/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s