Rundvlees gerechten: wat eten we vandaag met rundvlees vier rundvleesgerechten

Vier heerlijke en makkelijk rundvlees recepten van runderchipolata en rundgehakt tot biefstuk en boeuf stroganoff, goed beschreven voor de snelle kok. 4 rundvlees gerechten naar keuze.

Rundvlees gerechten

Rundvlees gerechten: wat eten we vandaag met rundvlees vier rundvleesgerechten

  • Boeuf stroganoff van ossenhaas
  • Frisse erwtenstamppot met biefstuk
  • Gehaktschotel met wortelpuree
  • Wortelstamppot met runderchipolata

Boeuf Stroganoff van ossenhaas

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 20 minuten .

Ingrediënten:

  • 40 g boter
  • 2 grote uien, in plakken
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 500 g ossenhaas, in blokjes van 2-3 cm
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 2 vleestomaten, in blokjes
  • mespunt cayennepeper
  • 250 ml runderbouillon (van tablet)
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden

De bereiding van de boeuf stroganoff van ossenhaas 

In een hapjespan de boter smelten en de glazig fruiten. De champignons toevoegen en bruin bakken in 6-8 minuten. Het vlees erdoor scheppen en nog 2 minuten bakken. De tomaten, de cayennepeper en de mosterd erdoor scheppen en de bouillon erbij schenken. Het geheel dan aan de kook brengen en in 4-6 minuten het vlees net gaar sudderen. De zure room en peper en zout naar smaak toevoegen en het geheel nog even goed doorwarmen. Voor het serveren de peterselie erover strooien. Aanbevolen met een groene salade en rijst.

Frisse erwtenstamppot met biefstuk

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 450 g tuinerwten (diepvries)
  • 50 g boter
  • 4 biefstukken
  • 3 uien, in ringen
  • 125 ml zure room
  • 1 bakje tuinkers (20 g),van het bed geknipt

De bereiding: van de frisse erwtenstamppot met biefstuk

De aardappelen in 20 minuten in ruim water met zout gaar koken. De erwten na 15 minuten toevoegen en met de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar koken. In een koekenpan 25 g boter smelten. De biefstukken met peper en zout bestrooien en bruin bakken in 2-3 minuten per kant. De biefstukken uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakt laten rusten. De uiringen goudbruin bakken in het bakvet. De erwten en de aardappelen afgieten en tot een smeuïge stamppot stampen met de boter, de zure room en als gewenst een kopje kookvocht. De tuinkers door de stamppot scheppen en  de stamppot op smaak brengen met peper en zout. De stamppot op 4 borden leggen en de uiringen en de biefstuk erbij leggen.

Gehaktschotel met wortelpuree 

Dit gerecht is voor 4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten + 30 minuten oventijd.

Ingrediënten:

  • 500 g winterpeen, geschild
  • 1 kg iets kruimige aardappelen, geschild
  • 100 g boter
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 150 ml halfvolle melk
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

De bereiding van de gehaktschotel met wortelpuree 

1 wortel in dunne plakjes snijden en de overgebleven wortels in blokjes snijden. In 20 minuten de aardappelen de helft van de wortelblokjes gaar koken. Intussen in een hapjespan 25 g boter verhitten. In 8 minuten het gehakt bruin en rul bakken en de overgebleven wortelblokjes, de paprika, de tomatenpuree en de aubergine toevoegen. Dit mengsel afdekken, op een laag vuurtje 10 minuten laten garen en op smaak brengen met zout en peper naar smaak. De oven op 190 °C voorverwarmen. In een steelpannetje de melk verwarmen. De aardappelen en de wortel afgieten, 50 g boter en de melk toevoegen en tot puree stampen met de pureestamper. De puree op smaak brengen met zout en peper naar smaak. Het gehaktmengsel in de ovenschaal doen, de puree erover verdelen en de plakjes wortel dakpansgewijs erop leggen. De overgebleven boter in kleine stukjes erover leggen en de ovenschaal in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin bakken.

Wortelstamppot met runderchipolata 

Dit gerecht is voor  4 personen en klaar te maken in ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 kg iets kruimige aardappelen, geschild
  • 400 g winterpeen (AH puur&eerlijk biologisch), geschild
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 schaal runderchipolata (ongeveer 300 g)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 rode uien, in halve ringen
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • pureestamper

De bereiding van de wortelstamppot met runderchipolata

De aardappelen in stukken snijden en in 20 minuten in water met zout gaar koken. Intussen de wortels in sneden van 0,5 cm dik en ongeveer 4 cm lang snijden. De wortelrepen dan in 6 minuten in water met zout beetgaar koken. Intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie verdelen en de runderchipolata op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar bakken. Dan uit de pan nemen en onder aluminiumfolie of een deksel warm houden. Het kerriepoeder en de komijn in het bakvet 2 minuten bakken. De ui toevoegen en 4 minuten mee bakken. Dan de wortelrepen nog 2 minuten mee bakken. De aardappelen afgieten. De overgebleven 2 eetlepels olijfolie en de crème fraîche toevoegen en de aardappelen tot een grove puree stampen met de pureestamper. Zout en peper aan de puree toevoegen. De ui en de wortel aan de stamppot toevoegen en omscheppen. De worstjes in stukken snijden en erbij serveren.

 

Meer recepten kijk op de bron website : http://voedingssupplementenbestellen.nl/rundvlees-gerechten/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s