Pensioen informatie: dekkingsgraad en zzp ers en abp Israelische banken

Pensioenen en pensioenfondsen en alles wat met deze dingen te maken heeft, alles op 1 website. Snel zoeken via de zoekfuncties rechtsboven aan de website.

mijnpensioenoverzicht

Pensioen informatie: dekkingsgraad en zzp ers en abp Israelische banken

 • Gemiddelde dekkingsgraad weer wat gedaald / dekkingsgraad pensioenfondsen lager
 • Pensioenfondsen die waarschijnlijk korten / PMT en PME moeten korten
 • Pensioenfondsen krijgen boetes
 • DNB te negatief volgens pensioenfondsen
 • Pensioenfonds ABP blijft wel in Israelische banken
 • Zzp er krijgt verplicht pensioen
 • Haalbaarheid pensioenleeftijd van 67 jaar in twijfel
 • Zorg en Welzijn gaat pensioenen verhogen
 • Beter pensioensysteem voor jongeren doel CDA
 • Wie werkt betaald meer en krijgt minder pensioen
 • In 2013 op 63,9 met pensioen 0,3 hoger dan 2012
 • Zelfstandigen pensioen in de maak
 • Raad van State neemt pensioenakkoord kritisch door

Gemiddelde dekkingsgraad weer wat gedaald / dekkingsgraad pensioenfondsen lager

De dekkingsgraad is gemiddeld genomen bij alle pensioenfondsen weer ietsjes lager, dit was eind december 2013 het geval. Het percentage van de dekking was 31 december 109 en 1 procent lager dan op eind november. In 2013 is de dekking van 102 naar 109 % gegaan. Bijna alle pensioenfondsen zijn dus momenteel veilig, en kortingen zijn dus niet nodig.

Pensioenfondsen die waarschijnlijk korten / PMT en PME moeten korten

De pensioenfondsen PME en PMT voldoen niet aan de minimale eis, en zullen per 1 april normaal gezien rond de 1 % moeten korten. Maximaal 35 kleine fondsen zullen ook kortingen door moeten voeren.

Pensioenfondsen krijgen boetes

De Nederlandse Bank zal tientallen pensioenfondsen een boete opleggen, dit omdat er te weinig inzicht is in het beheer van hun vermogen. Ongeveer ¼ van alle fondsen heeft geen onderbouwing over hun kosten voor hun beleggingen. In 2012 werden kosten gemaakt voor hun beleggingen voor een totaal van 4,5 miljard euro.

Hum …………… lijkt interessante handel, gaan miljoenen weg om hun beleggingen belegd te krijgen, of het is niet inzichtelijk wat de kosten zijn. Ach ja als er te kort is dan kan er altijd gekort worden op de uitkeringen.

DNB te negatief volgens pensioenfondsen

Pensioenfondsen vinden niet dat hun beleggingskosten slecht inkijkbaar zijn, sinds 2012 waren fondsen verplicht om inzage te geven. Fondsen krijgen nog even de tijd om de zaken recht te zetten, maar daarna kunnen boetes komen tot 1 miljoen euro.

Pensioenfonds ABP blijft wel in Israelische banken

Daar PGGM stopte met beleggen in 5 Israelische banken, gaat ABP door met 3 daarvan. Tefahot Bank, Leumi Bank en Hapoalim blijven in de portefeuille van ABP. Het probleem is dat deze banken op de Westelijke Jordaanoever de bouw van illegale nederzettingen steunen.

Zzp er krijgt verplicht pensioen

Er moet een basisregel komen voor Zzp-ers als ze arbeitdsongeschikt raken, maar ook voor hun pensioen zouden ze gelijk gesteld moeten worden met werknemers in vaste dienst. nu wordt dit niet gedaan veelal omdat er te weinig geld overblijft in slechte tijden.

Haalbaarheid pensioenleeftijd van 67 jaar in twijfel

Veel burgers denken dat ze niet kunnen werken tot 67 jaar. Zelfs 40 % denkt het niet te kunnen redden, 65½ lijkt wel een optie. Maar het liefst zouden ze eerder stoppen met werken en wel op 64,2 jaar. jongeren tot 34 jaar vinden 63½ genoeg. En iets meer dan 15 % wil tot 67 of langer doorwerken.

Zorg en Welzijn gaat pensioenen verhogen

Per 1 januari kunnen de pensioenen met 0.94 % omhoog bij Zorg en welzijn, en is dus het eerste grote pensioenfonds wat meer gaat uitkeren. Ongeveer 2,5 miljoen mensen vallen in deze indexering. Op € 10.000,– is dat € 94 meer. In de plannen van 2009 staat dat Zorg en Welzijn bij een dekkingsgraad van tussen 105 en 117 weer indexering gaat toepassen. Pensioenfondsen hebben in de crisis vanaf 2009 plannen moeten maken om financieel snel op orde te komen.

Beter pensioensysteem voor jongeren doel CDA

CDA vind dat jongeren niet langer de pensioenen voor ouderen moeten betalen, jong en oud moeten verschillende pensioenpremies betalen. Het oude systeem is van de tijd dat mensen heel hun leven bij dezelfde werkgever bleven. jongeren wisselen echter meer van werkgever en dus ook van pensioenfonds, ook worden zij veel meer zzp-er. het systeem is dus uit de tijd en jongeren betalen dus te veel premie zodoende, en ouderen te weinig.

Het hele pensioensysteem staat sinds de crisis onderdruk, de premies zijn verdubbeld en sinds 2009 korten pensioenfondsen op de uitkeringen.

Wie werkt betaald meer en krijgt minder pensioen

Rond de 500.000 burgers betaalt in 2014 een hogere of gelijke pensioenpremie, daar tegen over is hun pensioenopbouw lager geworden. Het FD heeft dit vastgesteld na onderzoek bij ruim 50 pensioenfondsen, dat is in totaal meer dan 89 % van het beheerd pensioenvermogen.

De nieuwe pensioenplannen voorzien in een opbouw verlaging van 2,25 % naar 2,15 % van het brutoloon. Dus minder opbouw en bij de helft een premie verlaging, maar bij de andere helft gelijk of een verhoging.

In 2013 op 63,9 met pensioen 0,3 hoger dan 2012

In 2013 was 48 procent 65 jaar of zelfs ouder, het gebeurde nog niet eerder dat deze groep de grootste was, altijd was de groep tussen 60 en 65 jaar de grootste. Vanaf 2007 is er een stijging van de pensioenleeftijd, dit door nieuwe regels en wetten. Ruim 61 jaar was de pensioenleeftijd tussen 2000 en 2006.

Inkomensgat voor een aantal mensen

Een aantal mensen heeft te maken met een inkomensgat, in sommige beroepen kan men niet langer werken dan 55 jaar of 60 jaar. Voor deze burgers is er een inkomensgat.

Zelfstandigen pensioen in de maak / zzp’ers pensioen

Er komt een collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen. Voorlopig blijft de deelname vrijwillig, en ook de inleg is vrij. Instellingen zonder winst oogmerk gaan de gelden beleggen. Vanaf 2015 zouden de plannen werkelijkheid kunnen worden. zzp’ers kunnen flexibel inleggen, omdat zij ook wisselende inkomsten hebben. Is er sprake van bijstand, dan hoeven deze pensioenen niet te worden ingeleverd.

Raad van State neemt pensioenakkoord kritisch door

De Raad van State denkt dat premies van pensioenen niet zullen dalen, als de pensioenopbouw lager wordt. vanaf 2015 wordt namelijk de pensioenopbouw lager. De regering denkt dat mensen nu langer blijven werken, er dan langer gespaard kan worden voor de pensioenen. Premies zouden zo doende lager moeten worden.

 

Bron : http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioen-informatie/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s