Wandelen Niederosterreich: wandelen en wandelroutes in Neder Oostenrijk

Wandelen in Niederösterreich is verrassend leuk, veel wandelingen en goed aangegeven wandelpaden door heel dit bundesland.

Wandelen Niederösterreich

Wandelen Niederösterreich: wandelen en wandelroutes in Neder Oostenrijk

Graag deel ik mijn ervaringen van diverse wandelroutes in Neder Oostenrijk, het zijn er heel wat en er komen er wekelijks weer nieuwe bij. De meeste gemeenten of stadjes en steden hebben gratis wandelkaarten beschikbaar, ga dus even binnen bij de gemeente of stadhuizen. Zal elke route aanvangen met de naam van het dorp of stad, en de belangrijkste gegevens vermelden :

  • Wiener Alpen wandelgebied

Wiener Alpen wandelgebied

De Wiener Alpen zijn bij uitstek geschikt voor de wandelaar die wat meer wil en wat meer kan, de Wiener Alpen is niet zo maar een wandelroute maar een groot wandelgebied. Dit wandelgebied is gelegen onder Wenen een beetje links onder de Stad. De Wiener Alpen bieden de wandelaars vele mooie vergezichten, het is een fantastisch gebied om te wandelen, niet alleen voor een dag maar meer nog voor meerdere dagen. Meer dan 18 wandeletappes zijn gemarkeerd, en er staan veel infoborden. Wandelroutes van 1 a 2 uur zijn er ook :

  • Bad Schönau wandelroute “Weg der Blicke” : de wandelroute start in het Kurpark van Bad Schönau en is ongeveer 2 uur lopen. Onderweg is staan er info borden met info over de natuur
  • Puchberg am Schneeberg : Met de Schneebergbahn de berg op en dan het 10 kilometer lange wandelpad volgen langs de tandradbahn is een van de mooiste routes in deze regio.
  • Losenheim : vanuit Losenheim kun je met de stoeltjeslift de heuvels in en zijn er diverse wandelroutes te lopen, Het Bergstation der Schneeberg is een aanrader.

Wiener Alpen in Niederösterreich Tourismus GmbH
Schlossstraße 1
A-2801 Katzelsdorf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s