De stad Veszprem: Wandelen in en rond de stad Veszprem

De stad Veszprem is de hoofdstad van de provincie Veszprem, de stad een middelgrote stad met ruim 60.000 inwoners, de stad heeft een mooie burcht citadel en ook een heel mooie dierentuin ! Diverse gemarkeerde wandelroutes en heel wat oude gebouwen op en onder de burcht citadel.

De stad Veszprem

De stad Veszprem: Wandelen in en rond de stad Veszprem

In de zeventiende eeuw werd De stad Veszprem bijna helemaal verwoest tijdens de terugtocht van de turken, nu heden ten dage is de burcht het mooiste deel van de stad, de burcht die gelegen is op vijf heuvels. De torens van de Sint Michaels kathedraal steken boven alle gebouwen uit en zijn het zicht van de stad. Verder zijn er op de burcht veel mooie oude gebouwen die deels zijn gerestaureerd, belangrijke gebouwen zoals de kathedraal, Gizellakapel en het paleis van de aartsbisschop staan allemaal in de burchtwijk. Net voor de burcht staat het stadhuis, de neoclassicistische bouwstijl geeft het gebouw een voornaam aanzicht, het is gebouwd in 1896.

De stad Veszprem winkelen

In het centrum van De stad Veszprem zijn heel veel kleine winkeltjes, het is leuk om overal rond te kijken ook in de diverse winkelcentrums, daarnaast is er de markthal waar je de meeste vers produkten kunt kopen waarvan een groot deel groente, vlees en vers produkten. De markthal kun je vinden naast het busstation. Net naast het centrum van de binnenstad is het Balaton Plaza een overdekt winkelcentrum een alternatief bij slecht weer.

De stad Veszprem bezienswaardighedenen

Het St Istvanviaduct wat in 1938 is gebouwd is voor bouwkundige en liefhebbers waarschijnlijk interessant om te zien. Onderaan de burcht zijn de Margaret ruines, en aan de uitgaande straat naar Herend liggen de ruines van een romeins klooster en een jezuieten kerk. Ook zijn er in Veszprem drie theaters dus voor theater liefhebbers is er altijd wat te doen.

De stad Veszprem en de Kittenberger Zoo

De Kittenberger Zoo is een heel mooie dierentuin en is recent helemaal vernieuwd, de oude dierentuin is opgeknapt en er is een heel nieuw stuk bij gemaakt. Het nieuwe stuk bevat kamelen, dromedarissen, neushoorns, giraffen, apen, geiten voor de kleintjes en veel meer. In de oude dierentuin zijn veel aapjes, vogels, reptielen, panters, tijgers en beren te zien, wij zijn er al diverse keren geweest en willen elk jaar minimaal 1 keer gaan kijken naar de wilde dieren, vogels, apen, reptielen, kamelen en nog veel meer dieren. De Veszprem Zoo of Kittenberger Zoo is een absolute aanrader, en voor dieren liefhebbers een must !!

De stad Veszprem restaurants

In de binnenstad dus het centrum van de stad zijn diverse restaurant die ik goed vind. Net voor de ingang naar de burcht zijn The Elephant en Tuztorony goed te doen, net buiten het centrum kun je naar restaurant Gizela of Betekins gaan, deze liggen tussen de dierentuin en de burcht, wat verder is Chianti een goede optie deze ligt in een buitenwijk van de stad.

Voor koffie en thee met gebak kun je goed terecht bij de cukraszda / coffeeshop op de hoek van Dozsa Gyorgy utca en Megyehaz ter, of bij Ikon rechts naast de Cib bank aan de Dozsa Gyorgy utca bij het centrum.

Hou er rekening mee dat er in Hongarije 0 tolerantie is op alcoholgebied, dus drinken kan absoluut niet, ga met openbaar vervoer want dat kost heel weinig. Bekeuringen zijn niet mis of soms ben je het rijbewijs kwijt !

De stad Veszprem VVV

Net voor de burcht op het stadhuisplein is het VVV kantoor, ga daar even om een plattegrond en je kunt alles eenvoudig vinden.

Succes en goede reis !!

 

Bron : http://vakantie2014.com/de-stad-veszprem/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s