Boerderijvakantie Oostenrijk: op vakantie bij de boer vakantieboerderij in Oostenrijk

Neder-Oostenrijk is een heel rustig gebied en het is ook een heel leuke provincie om op vakantie te gaan en in dit artikel wil graag over onze vakantie op een boerderij in Niederösterreich schrijven.

Boerderijvakantie Oostenrijk

Boerderijvakantie Oostenrijk: op vakantie bij de boer vakantieboerderij in Oostenrijk

Wij zijn al meerdere keren in overwegend Oostenrijk of Duitsland op een boerderij op vakantie geweest en omdat dat zeker goed was bevallen hebben we dit jaar ongeveer 10 boerderijen uitgekozen, via email contact met ze gemaakt en de reacties kwamen naar mijn idee verrassend snel terug, want de laatste reactie was er 2 dagen na het verzenden van het mailtje en de eerste was er binnen een paar minuten al. Toen ik alle reacties binnen had heb ik ze allemaal goed bekeken en met elkaar vergeleken.

Het was voor ons weer niet eenvoudig om de vakantiebestemming te krijgen die we ook echt wilden, want wij hadden, en hebben, aardig veel wensen, zoals bijvoorbeeld voor de kinderen een aparte slaapkamer en niet zoals in vele gevallen in de woonkamer slapen, bezigheden op de boerderij, eigen producten van de boerderij, een tafeltennistafel en minstens 2 skelters voor de kinderen, mogelijkheid tot ontbijt en een rustige locatie. Toch waren er 2 mogelijkheden en na telefonisch contact te hebben gehad hebben we er een uitgekozen.

Veel vakantieboerderijen in Oostenrijk

Er zijn in Oostenrijk vele boerderijen die ook als vakantiebestemming kunnen dienen en naar mijn oordeel zijn de meeste hiervan redelijk tot zeer goed van inrichting. Bij een vakantie op een boerderij is het ook van belang dat er als mogelijk op de boerderij ook meerdere dingen te doen zijn.

Vakantie op de boerderij is heel leuk

Het is voor kinderen heel leuk om op de boerderij te kunnen helpen met het vele werk dat er te doen is en daarom vinden onze kinderen een vakantie op een boerderij ook meestal heel leuk. Op deze boerderij was er ook van alles en nog wat te doen, zoals bijvoorbeeld eieren rapen, de schapen, de kippen, de ezel, de, eenden, de varkens, de geiten en de koeien eten geven, voor de koeien ook nog een bakje met brokjes erbij of het verweiden of binnenhalen van de schapen.

Zelf helpen op de boerderij

En zelfs ik was er ook bij om zelf met het werk, beesten voeren, te helpen. Om 6 uur in de morgen was dan wel een beetje te vroeg, maar rond half 6 ’s avonds vond ik het zeker zelf ook heel leuk. De varkens die knorren voeren of tussen de koeien staan is heel ontspannend.

Boerderijvakantie Oostenrijk 1

Vakantie op de boerderij in Oostenrijk / Niederösterreich

We hadden graag 2 weken op deze boerderij willen blijven, maar met de 6 dagen die we er waren was dit toch de langste vakantie op een boerderij ooit. Alles was goed in orde en zelfs luxe was ook aanwezig. Super bedden en leuke slaapkamers, een luxe keuken en een mooie badkamer.

Slapen op de boerderij in Oostenrijk

Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat op een boerderij zelfs in de nacht geluiden van dieren te horen zijn, maar ik vind het zelf helemaal niet storend en eigenlijk best leuk. Het is op afgelegen boerderijen ook heel leuk om ’s avonds uit het raam te kijken, want je kunt dan veel reeën en herten zien die op de weiden rond de boerderij lopen, en dan zeker niet ver soms zelfs niet verder dan 50-100 meter van je vandaan. En dat is dus een heel groot, en naar mijn mening positief, verschil tussen een boerderij en een vakantiepark met 150 huisjes op elkaar gepropt.

Boerderij vakantie en uitstapjes

Wij hebben buiten het helpen op de boerderij ook vele uitstapjes gemaakt, die meestal de hele dag in beslag namen. De bestemmingen van deze uitstapjes waren: bergen, natuurparken en klammen, stoomtreinen en bobbanen, en nog heel veel andere bestemmingen. Wij hadden in onze vakantie dagen tekort, want in Niederösterreich is veel te doen. Al met al was dit een heel erg leuke vakantie en een boerderij als vakantiebestemming prefereer ik ver boven de meeste andere vakantiesoorten. Ik bemerk dan dat internet/WIFI enzovoort eigenlijk zo zinloos en heel leeg is. Het boerenleven en de natuur hebben iets wat je nergens anders terugvindt en dat is de ruimte en de heerlijke rust.

Op vakantie en reizen met de auto

Als je met je auto op vakantie gaat, net als wij, dan is het zeer van belang om enkele dingen voor het vertrek na te kijken. Hierbij hoort het controleren van het waterniveau, het oliepeil en de bandenspanning. Ik heb mezelf aangewend om te zorgen dat mijn er als nieuw uit ziet bij het vertrek en dat is te bereiken door de auto vanbuiten helemaal schoon te maken, en dat raad ik jou dus ook aan. En als je dat dan hebt gedaan dan kun je je verheugen op de vakantie die er achteraan komt!

Boerderijvakantie Oostenrijk 2

Onze vakantieboerderij in Reinsberg

Onze vakantiebestemming, dus de boerderij waar wij op vakantie waren, lag ongeveer 5 kilometer buiten het dorp Reinsberg, dat in Neder-Oostenrijk / Niederösterreich ligt. Dit dorpje heeft rond de 1000 inwoners, de omgeving van het dorpje is heuvelachtig met bergen van maximaal 2000 m hoog. Niederösterreich / Neder-Oostenrijk is veel minder toeristisch dan andere regio’s, zoals Karinthië, en hierdoor kom je niet zo veel auto’s tegen bij het reizen en file is heel zelden of eigenlijk gewoon onmogelijk.

De website van het dorp Reinsberg : Klik hier

Of hier de website van Einkehrhof Poggau : Klik hier

De Mariazellerbahn in Niederösterreich

Ik ben een liefhebber van treinen en spoorbanen en ik bezoek in een vakantie meestal de smalspoorbanen in de omgeving. Ook in dit gebied zijn er meerdere treinen waar ik graag een rit mee zou hebben gemaakt, maar daar was geen gelegenheid voor. Ik heb echter wel treinen gezien en enige stations bezocht. De Mariazellerbahn vindt ik persoonlijk de mooiste smalspoorbaan in heel Oostenrijk en het is zeker dat het één van de mooiste is. Dit traject begint in Sankt Pölten en eindigt in Mariazell, dat een bedevaartsoord is. Hierover schrijf ik nog in een ander artikel.

Bekijk hier de Mariazellerbahn in miniatuur : Klik hier

Bobbaan of sommerrodelbahn in Turnitz

Omdat onze kinderen graag bobben gaan we, als we in Oostenrijk of Duitsland zijn, bijna elke vakantie naar een bobbaan. De bobbaan waar we nu zijn geweest lag ongeveer 45 minuten van onze verblijfplaats in het plaatsje Turnitz. Deze bobbaan was een van de leukste bobbanen die we hebben gehad en onze kinderen zijn vele keren naar beneden gekomen. Dit is voor gezinnen met kinderen zeker een aanrader.

Beleveniswereld Mendlingtal / Erlebniswelt Mendlingtal

Het Mendlingtal is voor zowel ouderen als kinderen een echte belevenis en zeker een leuk dagje uit waard. Er is in het dal een wandelpad van 6 kilometer lang en gaat langs watervallen, klammen en riviertjes. In dit dal is een uitleg over hout en houttransport te zien en dat vond ik het mooiste van deze dag. Vroeger ging het houttransport door de rivier en dat kun je door het gehele dal zien. De bossen, de natuur, de panorama’s en de heuvels zijn ook heel leuk om te zien. Dit dal is echt een aanrader! Ook over dit dal schrijf ik nog een apart artikel. Bekijk hier de video : Klik hier

 

Bron : http://www.oostenrijknieuws.nl/niederosterreich/boerderijvakantie-oostenrijk/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s