Vitaminen en voedingssupplementen: ziekten en kwalen behandelen tips

Ziekten, kwalen en lichamelijke problemen die in meer of mindere mate met vitaminen en mineralen beinvloed kunnen worden, of zelf helemaal weg gaan. Dat is absoluut mogelijk maar daar moet je wel wat voor doen, of wat voor laten !

Vitaminen en voedingssupplementen

Vitaminen en voedingssupplementen: ziekten en kwalen behandelen tips

In dit artikel ga ik zo veel als mogelijk een groot aantal problemen behandelen die voor iedereen bekend zijn. Voor een groot deel is dat uit mijn studie maar voor een ander deel uit ervaring die ik daarna heb opgedaan. De tips en aanwijzingen zijn voor uw eigen risico, en er kunnen geen rechten aan ontleent worden. Daarnaast is het belangrijk als je vitaminen en mineralen wil gebruiken tegen een bepaalde klacht, dat altijd de basis vitaminen en mineralen worden ingenomen.

Basis vitaminen en mineralen voor iedereen

Extra vitaminen en mineralen nemen tegen bepaalde klachten, neem dan dus eerst de basis waarop je verder kunt bouwen. Die basis is de enigste mogelijkheid om op een verantwoorde manier resultaat te hebben met voedingssupplementen. Gezond leven en gezond eten behoort natuurlijk ook dicht bij die basis, dus er komt meer kijken dan alleen een pilletje slikken, en denken dat je dan de volgende van alle problemen af bent.

Voedingssupplementen zijn duur

Wanneer je vitaminen en mineralen gaat innemen, dus de basis inname, en daarnaast specifiek voor een bepaald probleem dan is dat best duur. Multivitaminen die weinig kosten, zijn aansluitend ook weinig waard, en misschien wel zinloos. De werkzame stof kan zo laag zijn dat er weinig of geen resultaat verwacht kan worden. Neem dus altijd een product van een goed merk, en dan ben je best een hand vol geld kwijt per maand. Vorige week heb ik weer vitamine C gekocht (pot van 500 stuks x 1000 mg) , en multivitaminen (180 stuks) dan kom je al snel boven de 100 euro uit.

Voedingssupplementen en de huisarts

De meeste huisartsen staan niet open voor een gesprek over voedingssupplementen, dat is althans mijn ervaring. Als ik klachten heb ga ik meestal wel naar de huisarts, maar dat is dan alleen om te weten wat hij er van zegt. Huis, tuin en keuken klachten en alles wat daar rond zit, behandel ik met vitaminen zo veel als mogelijk en natuurlijk zo veel als verantwoordt is. Dat gaat van uitslag, jeuk, griep, verkoudheid, krentenbaard, ontstekingen, voorhoofdsholteontsteking, wonden, moeheid, slapheid, koud hebben, en alles wat je verder kunt tegenkomen.

Yoghurt is voor mij een belangrijk middel samen met Vitamine C

De belangrijkste producten die ik zelf veel gebruik, zijn vitamine C en yoghurt. meestal kun je deze gebruiken om snel resultaat te hebben. Chemische pillen daar zie je meestal niet veel van, maar wel heb je veel neven klachten. Bij yoghurt merk je niks van andere klachten, maar yoghurt is wel goed zichtbaar en dus wel eens lastig.

Tip : Eet als basis dagelijks of regelmatig yoghurt, neem gewoon volle yoghurt, het liefst zonder suiker of ander zoetmiddel.

Afkeer van chemische middelen pillen en antibiotica

Na slechte ervaringen met antibiotica en andere slechte middelen heb ik besloten om deze zo weinig als mogelijk meer in te nemen. Door mijn bijholte problemen heb ik jaren geleden veel antibiotica gebruikt, volgens mij maakt dat veel in je lichaam kapot, en in mijn geval hielp het helemaal niet. Heb toen ook prednison gekregen om op krachten te komen, maar daar ben ik toen snel mee gestopt.

Te behandelen klachten met vitaminen en mineralen

Hier onder staat een lijst van problemen en klachten die ik ga beschrijven, met meerdere heb ik eigen ervaringen, maar bij andere zal ik mijn studie kennis en ervaringen mee laten spreken. De lijst is gelijk aan de alfabetische volgorde in mijn startboek :

Aambeien

Iedereen weet wat aambeien zijn, maar niet iedereen heeft er last van of last van gehad. Aambeien lijken mij heel lastig, maar er is een redelijke kans dat je er snel van af kunt raken. Lees meer over Aambeien behandeling >>

Aangezichtspijn

Aangezichtspijn is een zenuwpijn in het gezicht : Lees meer over aangezichtspijn

Aderverkalking

Aderverkalking lijkt een probleem ontstaan door minder goede voeding, en te kort van bepaalde vitaminen en mineralen. Lees meer over aderverkalking

Alcoholisme 

Alcoholisme voorkomen of bestrijden is niet altijd even eenvoudig, er kunnen momenten zijn in het leven dat de fles de oplossing is, maar dat kan ontaarden in verslaving. Lees meer over Alcoholisme en de beïnvloeding er van

Bron :  http://voedingssupplementenbestellen.nl/vitaminen-en-voedingssupplementen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s