Balatonmeer Hongarije: Wandelen bij en aan het Balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer Hongarije zal voor velen niet of nauwelijks bekend zijn, maar het is een bestemming waar zon aanbidders prima temperaturen en van warm zwemwater kunnen genieten. 

Balatonmeer Hongarije

Balatonmeer Hongarije: Wandelen bij en aan het Balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer is zomers een vakantiebestemming waar het heerlijk toeven is, en waar de meesten alleen overheen vliegen richting Turkije of Griekenland. Maar het Balatonmeer in Hongarije is een bestemming die best mee kan komen in het rijtje zonbestemmingen, temperaturen van dertig tot veertig graden zijn zomers heel normaal en de temperatuur van het water is al snel vijfentwintig tot achtentwintig graden.

Balatonmeer Hongarije en stranden

De stranden aan het Balatonmeer zijn grotendeels grasstranden, sommige hebben een reep of een stuk met zand maar de meerderheid is grasstrand, deze worden regelmatig gesproeid en zijn meestal heel de zomer mooi groen. Het water is vanaf begin juni boven de twintig graden en in juli en augustus al snel 25 tot 28 graden, zwemmen, duiken en waterfietsen is bij deze temperaturen heerlijk, kinderen en volwassenen zijn al snel uren in het water. De waterfietsen huur is 2000 forint per uur wat ongeveer zes euro is in juli 2012, verder zijn er voor kinderen armbandjes te koop waarmee ze gebruik kunnen maken van glijbanen, biljart, springkussen, midgetgolf, jeu de boules, tafeltennis, trampoline en meer van dit soort spelletjes.

Balatonmeer Hongarije eten en drinken

Voor eten en drinken kun je terecht in de vele kraampjes, waar je heel diverse dingen kunt kopen zoals langos, chili concarne, friet, pannenkoeken, hamburgers, stoofvlees met friet en veel meer kleine gerechten en dit tegen heel betaalbare prijzen. Ook drinken is relatief goedkoop reken voor een halve liter bier 1 euro dertig en voor frisdranken ongeveer het zelfde. Er staan ook kraampjes met maiskolven, suikerspinnen, ijs en abrikozen en watermeloen, er is dus van alles te koop. In de strandshop kun je alle artikelen kopen die met strand, water en vakantie te maken hebben.

Balatonmeer Hongarije vissen

Vissen in het Balatonmeer Hongarije is in het voorjaar, de zomer en het najaar een leuke bezigheid, je hebt wel een vergunning nodig om te vissen welke je in ieder dorp kunt kopen. Veelal word er vanaf de kant gevist, bij veel dorpen zijn er simpele houten plateaus in het water waar je op kunt vissen, deze staan meestal net buiten het riet. Ook aan de pier van Alsoors zie je veel vissers zitten, daar word ook vis gevangen van het vroege voorjaar tot laat in het najaar, zelf ben ik geen frequente visser maar ben wel regelmatig op de pier te vinden als het goed weer is.

Snoekbaars, meerval, snoek, karper, forel en paling zijn de belangrijkste vissoorten in het Balatonmeer.

Balatonmeer Hongarije Watersport

Voor watersporters is er de mogelijkheid om een zeilboot te huren, voor een halve of een hele dag, eventueel kun je eerst zeilles krijgen. Ook kun je een zeilboot huren met bemanning, als je zelf niet kunt zeilen kun je toch het meer. Daarnaast kun je een uur meevaren op een zeilboot, even als op de rondvaartboten die een uur rondje maken.

Plaats een reactie voor informatie !

 

Bron : http://vakantie2014.com/balatonmeer-hongarije-wandelen-bij-en-aan-het-balatonmeer-hongarije/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s