Walnotentaart maken: walnotentaart recept walnotentaart maken heel makkelijk en lekker

Pas waren wij op vakantie in Oostenrijk en daar heb ik walnotentaart gegeten. Een heerlijke taart. Ook heb ik het recept meegenomen naar huis om het zelf ook eens te proberen.

003

Walnotentaart maken: walnotentaart recept walnotentaart maken heel makkelijk en lekker

In dit artikel zal ik zo duidelijk en compleet mogelijk alles uitleggen, van ingredienten, het bakken, opmaak mogelijkheden en bewaar tips voor deze walnoottaart.

Ingredienten voor de walnotentaart

 • 225 gram roomboter zacht op kamertemperatuur 23 graden
 • 160 gram poedersuiker
 • 40 gram gewone suiker
 • 6 eiwit en 6 eigeel deze moeten dus gescheiden worden
 • 80 gram bloem
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 zakje bakpoeder
 • 225 gram walnootpoeder

Ingredienten voor boven op de taart te doen

 • Jam in diverse soorten zijn te gebruiken
 • Appelmoes fijn of grof
 • Poedersuiker
 • Slagroom
 • Kwark
 • Tejföl (Hongarije)
 • Vers fruit

Het maken van het beslag

De walnotentaart bak ik zelf op de bakplaat van de oven, leg bakpapier over de bakplaat. De taart die straks gebakken wordt zal ongeveer 3 cm dik worden. Hou de 40 gram gewone suiker en de eiwitten apart. Meng de andere ingrediënten in een kom of schaal. Doe in een andere schaal de suiker en de eiwitten en klop deze schuimig, als dat gedaan is dan de schuimige massa snel in de andere mengen.

Het bakken van de walnotentaart

Daarna mag het beslag op de bakplaat. en strijk het enigszins gelijk. Als dat gedaan is dan is het geheel gereed om in de oven te schuiven. De oven voortijdig aanzetten en zorgen dat deze op 170 graden staat. De bakplaat moet in het midden van de oven. Bak nu de taartbodem gaar in 35 a 40 minuten, afhankelijk van de oven, zelf heb ik 35 minuten gebakken en was de taart goed gaar. De foto hierboven is mijn resultaat van de walnotentaartbodem.

Het versieren van de walnotentaart

Het versieren kan direct over heel het bakblik gedaan worden, maar dan wel zorgen dat de slagroom of kwark redelijk stijf is. Zelf snij ik de taart altijd in gelijke stukken, meestal zo rond de 20 stuks. De kale stukken bewaar ik in een trommel tot ik ze nodig heb, om ze dan te versieren.

Het versieren bestaat eruit dat er een dun lage appelmoes of jam over de taart gaat, om dan aansluitend slagroom of kwark daar weer overheen te doen. De jam of de appelmoes doe ik net als boter op de boterham maar iets dikker smeren dan. De slagroom, kwark of tejföl mag wat dikker zo iets rond 1 cm dik. Deze bewerking doe ik per stukje taart als deze al op het taartschoteltje ligt, het maakt dan niet uit of de slagroom stijf is want het wordt direct opgegeten. Het is net iets minder net maar dat maakt mij niet veel uit. Als de smaak maar goed is.

Natuurlijk kun je ook vers fruit of andere dingen op de taart doen, maar wij eten ze met kwark of tejfól direct uit de verpakking. Dan is zonder toevoegingen en het is gemakkelijk !

Walnotentaart bewaren

De taartstukken kun je makkelijk enkele dagen tot een week bewaren, ze gaan amper achteruit in versheid. Dus een prima baksel om te bewaren. Wij hebben dit gebak gegeten in Oostenrijk in het dorpje waar wij logeerden, toen we op onze boerderij terug kwamen kregen we van de boerin ook weer walnotentaart. Dat was een meevaller en we hebben ze heerlijk direct opgegeten.

De volgende week toen we weer thuis waren heb ik direct de taart zelf gebakken met het zelfde resultaat !

 

Bron : http://voedingssupplementenbestellen.nl/walnotentaart-maken/

Advertenties

2 reacties op “Walnotentaart maken: walnotentaart recept walnotentaart maken heel makkelijk en lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s