Voorhoofdsholteontsteking in januari mijn voorhoofdsholte problemen

Het vorige artikel is weer al een tijd geleden en dat is een goed teken, maar nu de winter er is en het regelmatig flink winderig is, komen sommige problemen toch om de hoek kijken.

Koud winter weer

Voorhoofdsholteontsteking in januari mijn voorhoofdsholte problemen

Heel het jaar door draag ik mijn voorhoofdsholte mee, meestal is dat zonder problemen, maar regelmatig kom ik dingen tegen die me weer herinneren aan mijn verleden. Zo ook als het weer winter wordt dan komen herinneringen naar boven en ook komen sommige klachten weer in beeld. Gezien mijn lage weerstand heb ik elke winter wel wat klachten, die ik in de zomer zeker niet heb. Momenteel is het hier bij mij in Hongarije, want ik woon in het buitenland, enigszins winters weer. De temperatuur is onder nul ook overdag, maar ’s nachts wordt het al snel -5 tot -10, en koude daar houd ik niet van en ik zou eigenlijk beter kunnen zeggen dat ik er een hekel aan heb. Die afkeer is er alleen omdat mijn gezondheid in de winter aanmerkelijk lager is, en gezien mijn leeftijd zal dan niet makkelijk veranderen, zeker als alle bijkomende factoren ook wat achter blijven.

Mijn neus ten opzichte van mijn bijholte ontsteking

Begin januari ervaar ik dat mijn neus wat groter lijkt, en dat is niet alleen een idee, maar dat is de werkelijkheid. Wat exact de oorzaak is en dus hoe het komt weet ik niet, maar het feit is zo dat ik nu mijn bril niet goed kan verdragen op mijn neus, dus de neus is enkele millimeters uitgezet en dat geeft heel wat hinder. In mijn waarneming is er dus verhoging van ontstekings kans, wat meer propvorming van gel vormige doorzichtige stof geeft, de oorzaak ben ik nog niet te weten gekomen. Echter een oplossing is voor mij eenvoudig binnen handbereik, ik werkt gewoon de tips en regels van mijn e-boek af, en dat is voldoende om de problemen te tackelen. Eigenlijk had ik dit preventief moeten doen, maar ook ik ben een mens zoals alle andere, en als het goed gaat dan laat ik die tips en regels meestal verslappen.

Voorhoofdsholte en je haar laten knippen

Zodra ik naar de kapper ga dan heb ik daar meestal enkele dagen hinder van, momenteel heb ik dat alleen in de winter, maar jaren geleden had ik dat het hele jaar door. Binnenkort moet ik echter weer naar de kapper en gezien de tijd van het jaar, zal dat weer ruimte geven voor verlaging van de weerstand, dit is een punt wat in nu ook graag wil achterhalen want in de zomer is dat al gelukt maar nu wil ik dit in de winter ook controleerbaar hebben. Als ik naar de kapper ga dan moet dat absoluut met bedekt hoofd, en de kapper maakt altijd mijn haar nat en dat is heel slecht, dus vraag ik na het knippen of mijn haar helemaal geföhnd kan worden, zodat alles lekker warm en droog is als ik weer naar huis toe ga. Een alternatief zou zijn dat ik de kapper thuis laat komen, maar dat vindt ik te bewerkelijk. Twee a drie keer is dit probleem in de winter actueel, zeker nu ik in Hongarije woon is het veel minder, want de winter en koude periode is veel korter, emigreren is dus zeker een optie om heftige problemen te verminderen.

Het schoonhouden van de neus bij holte problemen

Wat ook heel belangrijk is dat mijn neus goed schoon is van binnen, te schoon is niet goed, maar de ruimtes mogen zeker niet dichtslibben met stof. Adem halen door de neus moet absoluut op de eerste plaats staan, omdat een gesloten neus slecht is voor de holten, mijn ervaring is redelijk schoon houden. Dat schoonhouden kun je doen door heel hard te snuiten, maar dan mag absoluut niet, vermijd snuiten bij voorhoofdsholteontsteking. Door te snuiten of heel hard te snuiten schieten afval stoffen en proppen in de bijholten en zeefbeenholten, en kan dat verstopping en ontsteking aanwakkeren. Maak de neus eventueel schoon met de hand, dit is misschien niet zo fris, maar dat kun je zelf controleren. Was de handen goed en zorg dat eventueel lange nagels schoon blijven, anders krijg je daar weer ontstekingen onder. Soms gebruik ik neus druppels, maar dit jaar heb ik nog niks gebruikt, en dat probeer ik absoluut vol te houden.

Slechte weerstand naast mijn voorhoofdsholteontsteking

Mijn slechte weerstand is bepalend voor mijn doen en laten, normaal ging ik in de winter weinig naar buiten om koude te mijden, echter dit jaar ga ik enkele keren per week wandelen en dat wil ik blijven doen. Daardoor heb ik ook ervaren dat ik niet stil moet gaan staan, want daardoor heb ik nu dat mijn neus wat dikker is. Inspanning in welke mate dan ook zorgt bij mijn dikwijls voor bewegging in neus en holtes, wat in het verleden veel erger was, maar nog steeds veel bezigheden beinvloed. Wel heb ik de laatste jaren nog niet zo goed er voor gestaan dan nu, maar dat toont het feit dat ik in het verleden heel veel problemen had met mijn gezondheid.

Mocht je vragen hebben stel ze gerust, of wens je uitleg over klachten of problemen betreffende al de dingen die ik beschreven heb, laat het mij weten. Ik kan een hele serie boeken schrijven over dit onderwerp, dus misschien ook over jou probleem

Mijn e-boek voorhoofdsholteontsteking behandelen

Momenteel geef ik € 25 winter korting op mijn e-boek, als je problemen hebt met voorhoofdsholte en bijholte ontsteking, dan raad ik aan om nu mijn e-boek te kopen. Het zal je helpen om je problemen te minimaliseren of misschien wel op te lossen !!

Bron : http://voorhoofdsholteontsteking.com/voorhoofdsholteontsteking-in-januari-mijn-voorhoofdsholte-problemen/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s