Pensioenfondsen zijn duidelijk over korten

Pensioenfondsen zijn duidelijk over korten

Pensioenfondsen zijn duidelijk over korten. Acht pensioenfondsen die al dit jaar op de pensioenen zullen gaan korten, zijn heel duidelijk en hebben hun klanten en gepensioneerden tijdig op de hoogte gesteld van het feit dat ze minder geld ontvangen.

Autoriteit Financiele Markten

Autoriteit Financiele Markten laat dit weten na het onderzoeken van de manier waarop de klanten op de hoogte zijn gesteld. Het achttal pensioenfondsen dat in 2012 moet korten is wettelijk verplicht om dit een maand van te voren aan hun klanten te melden. Het AFM constateert dat ruim 17.000 actieve en ruim 9000 gepensioneerden op tijd en op een enigzins begrijpelijke wijze op de hoogte zijn gesteld.

Mijn advies op dit verhaal is, laat per omgaande direct per brief weten dat je het niet eens bent met deze handel wijze, maar dat je het gedwongen zult accepteren !!

Pensioenfondsen zijn duidelijk over korten

Pensioenfondsen zijn duidelijk over korten de Nederlandsche Bank

Het AFM juicht het verder ook toe dat de andere 82 pensioenfondsen via de pensioenfederatie bekend hebben gemaakt dat ze in 2013 mogelijk ook gaan korten op de pensioenen. Niet alle pensioenfondsen hebben zich gemeldt. De Nederlandsche Bank meldde dat 103 pensioenfondsen een optie nemen om te korten, het was daarom ook beter geweest dat alle 103 pensioenfondsen zich direct gemeld hadden.

Communicatie

AFM onderzocht verder ook nog de communicatie van 23 pensioenfondsen die de voorgenomen korting eerst nog niet hadden gepubliceerd via de Pensioenfederatie. Voor 15 van die pensioenfondsen vindt de AFM dat is voldaan aan een goede informatie en communicatie, maar bij 4 pensioenfondsen is de informatie onduidelijk.

Fouten in administratie pensioenfondsen

Uit onderzoek van de Nederlandsche Bank blijkt dat bij een aantal pensioenfondsen de administratie niet helemaal klopt, de Nederlandse Bank heeft dit onderzoek vorig jaar laten uitvoeren. Er zijn verschillen in de geadministreerde bedragen en in de feitelijke pensioenaanspraken. Het gaat niet om grote afwijkingen, en soms vallen ze in het voordeel maar soms ook in het nadeel van de pensioennemer uit. De Nederlandsche Bank heeft de besturen van de pensioenfondsen gevraagd een plan op te stellen en de onvolkomenheden snel te herstellen. De toezichthouder houd de vinger aan de pols.

Pensioenfondsen zijn duidelijk over korten ??

In mijn opinie is er meer mis dan dat wordt aangegeven, en is de Nederlandse Bank en de AFM wat achteraf aan het werken, ook denk ik dat grote pensioenfondsen veel macht hebben en daar in deze crisistijd wat misbruik van maken

Het is zaak om er direct op te springen als er meldingen van kortingen komen, verhogingen zullen zeker ook niet zo snel gemeldt worden dan de kortingen. Per slot van rekening kosten deze kortingen ons aardig wat geld !!

Pensioenfondsen zijn duidelijk over korten

Acht pensioenfondsen die al dit jaar op de pensioenen zullen gaan korten, zijn heel duidelijk en hebben hun klanten en gepensioneerden tijdig op de hoogte gesteld van het feit dat ze minder geld ontvangen.

Bron : http://mijnpensioenoverzicht.org/pensioenfondsen-zijn-duidelijk-over-korten/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s